Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HEIN OFFERMANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

12-04-1959 - heden

Genre

achtergrondzang, basgitaar, producer, producers, sessiemuzikanten

Hein Offermans

Na een studie aan het conservatorium in Amsterdam gaat Hein Offermans basgitaar spelen in de groep Corrie & De Brokken. Vanaf midden jaren negentig doet hij veel sessiewerk. Vanaf 1996 is hij de vaste basgitarist in de begeleidingsband van Frédérique Spigt.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, basgitaar, producer

Genoemd in de biografie van

1997   Åke Danielson
1997   Jiskefet
1999   Frédérique Spigt
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Hein Offermans

Na een studie aan het conservatorium in Amsterdam gaat Hein Offermans basgitaar spelen in de groep Corrie & De Brokken. Vanaf midden jaren negentig doet hij veel sessiewerk. Vanaf 1996 is hij de vaste basgitarist in de begeleidingsband van Frédérique Spigt.

In bezetting van

Bennie Jolink   achtergrondzang, basgitaar
Contraband  
Corrie & De Grote Brokken   basgitaar
Hit The Pearl   basgitaar
Moondogs   basgitaar, zang
Orkater   basgitaar

1959

Hein Offermans wordt geboren op 12 april 1959 in Maastricht.

1966

Op 7-jarige leeftijd krijgt hij zijn eerst gitaarles. Offermans groeit op in een muzikaal gezin en krijgt alle kans om zich te ontplooien. Hij heeft twee broers en een zus die zingen of een instrument bespelen.

1970 - 1974

De tiener gaat in 1970 zingen in een jongenskoor in een kerk te Valkenswaard. Dit houdt hij een jaar of drie vol, vervolgens stapt hij over naar een coverbandje. Niemand wil de basgitaar spelen en de verlegen Offermans krijgt het instrument in zijn handen gedrukt.

1978 - 1980

In Tilburg wordt hij opgeleid voor tekenaar, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Zijn passie en talent voor muziek is zo groot dat hij aan het conservatorium wil studeren. Hij stopt met zijn studie en kiest definitief voor de muziek.

1981 - 1985

In 1981 verhuist hij naar Amsterdam om aan het conservatorium te studeren voor improviserend musicus. Probleem is echter dat er geen docent elektrische basgitaar rondloopt en noodgedwongen gaat hij contrabas studeren. Met een paar studenten gaat hij nog op zoek naar een docent die lesgeeft in lichte muziek, maar die wordt nooit gevonden. Hij stort zich nu volledig op de jazzmuziek. Offermans komt in zijn vrije tijd in de jazzwereld terecht en doet mee met jazzsessies in kroegen en improviseert op verschillende podia. In 1985 leert hij Corrie van Binsbergen kennen. De twee krijgen een relatie en spelen een jaar later samen in de groep Corrie & De Brokken.

Corrie van Binsbergen

1986

Offermans studeert af aan het conservatorium. Hij blijft actief in de jazz, maar pakt ook zijn basgitaar weer op om popmuziek te spelen.

1987

Met Corrie & De Brokken speelt hij op het North Sea Jazzfestival en het Kölner Jazz Haus Festival in Duitsland.

1990 - 1991

In 1990 komt het eerste album van de band, getiteld Alles Beweegt. Ruim een jaar later wordt het stil rondom de band en Corrie van Binsbergen doet verschillende projecten.

1992

Regisseur en theatermaker Alex van Warmerdam presenteert in 1992 zijn tweede film De Noorderlingen. Voor de filmmuziek doet Offermans een duit in het zakje door de baspartijen in te spelen. Via de band Corrie & De Brokken leert hij verschillende mensen uit de muziekwereld kennen. Zo loopt hij ook producer Rob van Donselaar tegen het lijf die hem regelmatig opdrachten geeft voor studiowerk.

Orkater

1994

Hein Offermans speelt mee op het album Volume 1 van Jiskefet.

Jiskefet

1995

Corrie & De Brokken maken een doorstart en het eerste concert dat ze geven is in mei in het BIM-huis in Amsterdam.

1996

In 1996 komt de groep met het album Live At The BIM-huis 1995. In hetzelfde jaar wordt de groep omgedoopt tot Corrie & De Grote Brokken omdat de band nu meer muzikanten telt. Offermans wordt gevraagd te spelen in de begeleidingsband van Frédérique Spigt. De eerste tournee die hij doet met de zangeres heet Frederique Spigt Con La Piccola Orchestra. Hij speelt vanaf 1996 mee op al haar cd's en doet verschillende tournees met Spigt.

Frédérique Spigt

1997

Jiskefet brengt de plaat Bull uit en Offermans is wederom van de partij. In 1997 komt het Album Tjielp Tjielp van Tom America (MAM) uit. De bassist werkt aan het album mee en is ook te horen op de single De Mus die datzelfde jaar wordt uitgebracht.

Tom America

1998

Offermans speelt mee op de plaat De Formidabele Yankee van toneelgroep Orkater.

1999

De zanger van Normaal Bennie Jolink brengt zijn soloplaat Howling At The Moon uit. Offermans speelt mee op de plaat en gaat met Jolink op pad voor een korte tour. Henny Vrienten schrijft de filmmuziek voor de film Abeltje. Hij vraagt Offermans om de baspartijen in te spelen.

Bennie Jolink Henny Vrienten

2000

In 2000 zijn de films Ja Zuster, Nee Zuster en Bij Ons In De Jordaan op het witte doek te zien. Offermans speelt basgitaar op beide soundtracks. Hij doet daarnaast veel sessiewerk voor onder meer Manuëla Kemp, Normaal en Jan Rot. Bijzonder is het samenwerken met Doe Maar. De populaire groep van weleer maakt een comeback met het album Klaar.

Doe Maar Jan Rot Normaal

2003

Hij werkt mee aan de soundtracks van de films Polleke en Shouf Shouf Habibi. Offermans wordt ook gevraagd voor het album Half Zo Echt van het cabaretduo Veldhuis & Kemper. Het tweetal scoort een dikke hit met de single Ik Wou Dat Ik Jou Was.

Veldhuis & Kemper

2004

De theatertournee waarmee Frédérique Spigt in het najaar Nederland rondtrekt, heet Vuur en Offermans is van de partij.

2005

De finalist van het tv-programma Idols Maud komt met haar debuutplaat Wacht Op Mij. Offermans is een van de sessiemuzikanten die aan de cd meewerkt. Theatergezelschap Orkater speelt van begin mei tot begin juni het stuk De Kortste Eeuw in de Westergasfabriek in Amsterdam. Het theaterstuk wordt begeleid door een achtkoppige band, waarin ook Offermans. Hij schrijft ook de arrangementen. Hein Offermans zit nog steeds in de groep Corrie & De Grote Brokken, maar de groep speelt lang niet meer zoveel als voorheen.

Maud

2006

Hein Offermans is een van de muzikale begeleiders op het album Eén Kus van Frédérique Spigt. Hij verzorgt tevens de arrangementen. De zangeres gaat met de liedjes van deze plaat van januari 2007 tot mei 2007 op theatertournee.

2007

Offermans levert een bijdrage op Odd Man Out, het eerste soloalbum van toetsenist Frank Baijens (ex-Double Grant).

Frank Baijens

2008

Hein Offermans levert gastbijdragen op het eerste album van Corrie van Binsbergens band CRAM. Hij reist met zangeres Frédérique Spigt mee naar de Dordogne en speelt daar contrabas en tuba tijdens de opnamen van haar album Vreemd. Op 23 oktober gaat het gelijknamige theaterprogramma in première in de Leidse Schouwburg.

CRAM

2009

Hein Offermans maakt deel uit van Boys In The Band, een terugkerende 'special' met wisselende gasten en live muziek uit oude, nieuwe en nooit uitgevoerde voorstellingen van Orkater. Hij gaat opnieuw op tournee met Frédérique Spigt, ditmaal met het programma Alles.

Discografie Hein Offermans

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Hein Offermans

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer