Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HELLOISE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Helloïse

Periode

1984 - heden

Genre

hardrock

Helloïse

Vaandeldragers van de melodieuze hardrock zoals die halverwege de jaren tachtig in Nederland gemaakt wordt.
Volledige biografie...

Bezetting

Ernst Van Ee   drums
Marchell Remeeus   basgitaar
Arjen Boogerds   gitaar
Stan Verbraak   zang
Ben Blaauw   gitaar

Genoemd in de biografie van

1975   John Sonneveld
1978   Lemming
1984   Highway Chile
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Helloïse

Vaandeldragers van de melodieuze hardrock zoals die halverwege de jaren tachtig in Nederland gemaakt wordt.

1984

Gitarist Ben Blaauw en drummer Ernst van Ee verlaten hun groep Highway Chile en richten in april 1984 Helloïse op. De naam is afkomstig uit de Griekse mythologie. Hun muzikanten halen ze uit Lemming en Zebra.

Highway Chile Lemming

1985

Helloïse haalt de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en speelt zich in de picture bij platenmaatschappij WEA. Onder leiding van producer John Sonneveld, die tot dat moment vooral met Normaal heeft gewerkt, wordt de eerste LP opgenomen.

John Sonneveld

1986

De tweede elpee Polarity weet door de korte tijd voor het schrijven van nieuw materiaal er niet in te slagen de gewekte beloften in te lossen.

1987

Helloïse doet een prestigieus optreden in de Rotterdamse Ahoy’, waaraan verder wordt meegewerkt door o.a. Peter Struyk, Adam Curry en The Star Sisters. Het optreden heeft vooral historische betekenis omdat daar de ontmoeting tussen Patricia Paay en Veronica-DJ Adam Curry plaatsvindt, die later in een opzienbarend huwelijk resulteert. De band valt stapsgewijs uit elkaar.

Patricia Paay The Star Sisters

1988 - 1995

Boogerds wordt copywriter bij een groot reclamebureau. Remeeus wordt politieagent. Doctor ingenieur Verbraak is werkzaam als commercieel manager bij een bedrijf dat in kunststoffen handelt.

1996

Helloïse Het Pseudonym-label brengt beide Helloïse-elpees op één cd uit. Ter gelegenheid van de release doet de groep een half jaar durende tournee, in de samenstelling waarin ze tien jaar eerder bekendheid verwierf.

1997

Na de reünie-tournee besluit Helloïse bij elkaar te blijven. De band werkt aan nieuw materiaal.

1998

Helloïse In maart komt de single Madelene uit. Voor het titelnummer wordt een clip opgenomen. Op 10 april verschijnt de cd A Time And A Place For Everything. Eind april vangt de tournee van Helloïse aan in de Rotterdamse Blokhut. Later in het jaar worden geremasterde versies van de eerdere albums uitgebracht. Tevens verschijnen beide albums op cd voor de Aziatische markt.

2000

Onder de naam Van Ee verschijnt Ernst van Ee's solo debuut Powerplay bij H&H Records. Muzikaal wortelt het album in de traditionele metal. Van Ee krijgt medewerking van gitarist/toetsenist Peter Magnee. De zangers Robert Soetebroek (Ayreon, My Brother Jake) en Stan Verbraak (Helloïse) zorgen voor de vocale bijdragen. Ter promotie doet Van Ee een drumclinic-tourtje langs drumscholen en muziekwinkels. De drums speelt hij live, terwijl de rest op band staat.

Ayreon Robert Soeterboek

2005

Zanger Stan Verbraak voegt zich bij het nog steeds actieve Highway Chile waarmee hij aan een nieuw album werkt.

Highway Chile

Discografie Helloïse

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Helloïse

Audio/Video Helloïse

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer