Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HELMETTES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1978 - 1979

Genre

punk

Online

Officiële website

Helmettes

Cultband uit eind jaren '70 rond de Amsterdammer 'Half Twee', waarvan leden van een aantal verschillende jonge punkbands deel uitmaken.
Volledige biografie...

Bezetting

Ronnie Kreeft  
Frank Kooijman  
Joris Pelgrom   zang
Pieter Kooijman   gitaar

Biografie Helmettes

Cultband uit eind jaren '70 rond de Amsterdammer 'Half Twee', waarvan leden van een aantal verschillende jonge punkbands deel uitmaken.

1978

De Helmettes worden opgericht in Amsterdam. Hansje Joustra van platenwinkel/label No Fun vraagt de dan vijftienjarige 'Half Twee' samen te werken met de punkband God's Heart Attack. Dit resulteert in de Helmettes-single I Don't Care What The People Say. De leden van de Helmettes zijn niet alleen actief in God's Heart Attack. Zo voegt de drummer van Filth zich bij de band en behoren ook leden van Mecano LTD en de Softies tot de Helmettes. Het label No Fun brengt de Helmettes-7" uit in een periode waarin tevens singles van God's Heart Attack en Mecano verschijnen. De Helmettes doen in 1978 enkele optredens in Nederland en claimen (op hun website) ook in onder meer Londen te hebben gespeeld.

God's Heart Attack Mecano

1979

In dit jaar zou - zoals later beweerd - een elpee zijn uitgebracht van de Helmettes, getiteld Like Helmettes Protect. De plaat zou via No Fun zijn verschenen, maar van deze berichten klopt niets. Medio 1979 staakt het label zijn activiteiten overigens. De Helmettes zouden nog wat demo's gemaakt hebben, maar na de single wordt er niets meer van de punkband vernomen. Ook de overige genoemde punkgroepen lijken maar een kortstondig bestaan beschoren te zijn.

1980

Mecano LTD gaat onder de naam Mecano verder in de avant-garde-scene.

Mecano

1996

Achttien jaar na de release van de Helmettes-single staan de twee nummers op een verzamel-cd met Nederpunk. Deze behoort bij het boek Het Gejuich Was Massaal, dat over de vroege punkscene in Nederland gaat. De single wordt in het boek aangeduid als een 'onvervalste Nederpunkklassieker'.

2006

Pieter Kooijman en Joris Pelgrom werken aan nieuwe nummers. Demo's zijn te beluisteren via hun website.

Discografie Helmettes

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Helmettes

Video Helmettes

Helmettes - I Don't Care ...
Helmettes - I Don't Care What The People Say (Live - April 19 1978 - Oktopus, Amsterdam)
Helmettes plus Mick Ness ...
Helmettes plus Mick Ness Half Twee Dancehall Version
Helmettes - Daddy Revolut...
Helmettes - Daddy Revolutionary
Helmettes - Half Twee
Helmettes - Half Twee
Helmettes - I don't care ...
Helmettes - I don't care what the people say
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Helmettes - I Don't Care What The People Say (Live - April 19 1978 - Oktopus, Amsterdam)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer