Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HENK TEMMING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

07-12-1951 - heden

Genre

componist, Gouden Harp, Nederlandstalig, pop, producer, producers, tekstschrijver, toetsinstrumenten, zang

Online

Officiële website

Henk Temming

Henk Temming is na Het Goede Doel actief als componist en producer. Hij is mede-eigenaar van de Stu Stu Studio te Loenen a/d Vecht.
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, producer, tekstschrijver, toetsinstrumenten, zang

Bezetting

Sander van Herk   gitaar, producer

Genoemd in de biografie van

1977   Sander van Herk
1980   Kinderen Voor Kinderen
1989   Laura Vlasblom
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Henk Temming

Henk Temming is na Het Goede Doel actief als componist en producer. Hij is mede-eigenaar van de Stu Stu Studio te Loenen a/d Vecht.

In bezetting van

Het Goede Doel   toetsinstrumenten, zang

1991

Henk Temming (Utrecht, 7 december 1951) verlaat Het Goede Doel en gaat verder als producer en (co-)componist van Nederlandse muzikanten. Hij is ondermeer verantwoordelijk voor de liedjes Toveren en Melk En Honing (Herman van Veen), Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken (René Froger), Beethoven (Linda de Mol), De Ideale Mix en Blote Jongens In Het Park (Paul de Leeuw) en liedjes voor het TV-programma Verona. Zijn eerste solo-plaat is een cd met liedjes die te horen zijn in een Sinterklaasprogramma op televisie.

Herman van Veen Het Goede Doel Linda de Mol Paul de Leeuw René Froger

1992

Samen met Sander van Herk runt Temming in Loenen a/d Vecht de Stu Stu Studio.

Sander van Herk

1994

Maar Voor De Rest Gaat Alles Goed is het eerste echte solo-album van Temming.

1995

Temming staat aan de wieg van het succes van het duo City To City.

City To City

1998

Voor het Nationale Songfestival schrijft Temming samen met Jan de Roos het liedje Mijn Wens Voor 2000. Zangeres Sylvia Samson blijft echter 100 punten achter op de uiteindelijke winnares Edsilia Rombley.

Edsilia Rombley

1999 - 2003

Voor Stu Stu Studio zijn ook andere muzikanten werkzaam zoals office manager Bobbie Rossini (ex-Claw Boys Claw) en producer/engineer Thijs de Melker (beter bekend als Theo Slagter, mede-oprichter van Raggende Manne). De studio maakt tunes en leaders (o.a. Vrienden van Amstel Live, The Final Countdown, Firma Onrust), commercials (Shell Helix, Guhl) en doet productie voor acts als Frank Boeijen, De (Nije) Kast en Wyatt.

Claw Boys Claw De Kast Frank Boeijen Thijs de Melker

2006

Henk Temming maakt deel uit van de jury van X Factor, de talentenjacht van RTL4.

2010 - 2012

Het Goede Doel werkt aan het album Liefdewerk dat in 2011 uitkomt. Temming en Westbroek schrijven het nieuwe clublied van FC Utrecht. Het nummer Altijd Vooruit wordt in juni 2011 op de Open Dag van de voetbalclub voor het eerst ten gehore gebracht. Temmings cd Kerstalbum (2012) bevat dertien nieuwe, eigen nummers met onder meer de single Witte Kerst.

Discografie Henk Temming

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Henk Temming

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer