Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HERIBERT WAGNER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

24-12-1952 - heden

Genre

componist, hedendaags, jazz, viool

Heribert Wagner

Heribert Wagner is geboren in Wenen waar hij architectuur en viool studeert. Hij vervolgt zijn muziekstudie in Nederland. Al vroeg ontdekt hij zijn liefde voor de lichte muziek en geïnspireerd door de grote jazzviolisten gaat hij jazz spelen en componeren, o.a. voor strijkkwartet en ritmesectie en later voor diverse ensembles, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, viool

Biografie Heribert Wagner

Heribert Wagner is geboren in Wenen waar hij architectuur en viool studeert. Hij vervolgt zijn muziekstudie in Nederland. Al vroeg ontdekt hij zijn liefde voor de lichte muziek en geïnspireerd door de grote jazzviolisten gaat hij jazz spelen en componeren, o.a. voor strijkkwartet en ritmesectie en later voor diverse ensembles, zoals New Association, ontstaan uit de samenwerking met Pierre Courbois. Heribert Wagner woont en werkt in Den Haag.

In bezetting van

Association P.C.   componist, viool

1952 - 1976

Heribert Wagner wordt op 24 december 1952 in Wenen geboren. Hij studeert architectuur aan de Kunstacademie van Wenen en twee jaar viool aan het Conservatorium in Wenen. Vervolgens studeert hij vier jaar aan het Twents Conservatorium in Enschede. Hij krijgt privé-lessen compositie bij Frans van Doorn.

1977 - 1992

Heribert Wagner speelt als jazz-muzikant met o.a. Pierre Courbois, Leo van Oostrom, Ferdi Rikkers en Rik Fennis in ensembles zoals New Association, het kwintet In 'n Out, het Trio Famoso en het Pirástrio. In 1987 ontvangt hij de kunstprijs Jaromir van Oost-Gelderland. In 1992 gaat in Arnhem zijn compositie 'Gaia, a story for jazzgroup and symphony orchestra' (1990) in première, uitgevoerd door het Gelders Orkest onder leifding van Tajiro Iimori en New Association.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Heribert Wagner

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer