Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HET PALEIS VAN BOEM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - heden

Genre

filmmuziek, percussie

Het Paleis Van Boem

Het Paleis Van Boem bestaat uit Martin Vonk (Rotterdam, 16 januari 1959) en Jaap de Weijer (Wageningen, 20 mei 1959). Beide kennen elkaar van hun opleiding aan het Rotterdams Conservatorium. Op hun eerste album Mowgli Goes Kaka (1985) speelt het duo experimentele percussie. De twee muzikanten staan in 1985 op ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jaap De Weijer   drums, percussie
Martin Vonk   drums, percussie

Overige muzikanten

Hanyo van Oosterom   percussie

Genoemd in de biografie van

1982   Hanyo van Oosterom

Biografie Het Paleis Van Boem

Het Paleis Van Boem bestaat uit Martin Vonk (Rotterdam, 16 januari 1959) en Jaap de Weijer (Wageningen, 20 mei 1959). Beide kennen elkaar van hun opleiding aan het Rotterdams Conservatorium. Op hun eerste album Mowgli Goes Kaka (1985) speelt het duo experimentele percussie. De twee muzikanten staan in 1985 op het alternatieve festival Pandora's Musicbox in de Doelen te Rotterdam. Na hun eerste opdracht voor het toneelstuk Merlijn van het RO Theater in 1985 verzorgt Het Paleis Van Boem composities voor andere toneelgezelschappen. Vanaf 1993 werkt het duo ook voor het Duitse theater. Ze hebben succes met hun soundtrack voor de speelfilm Karakter van Mike van Diem (Oscar voor beste buitenlandse film in 1997). Daarna volgen opdrachten voor dans, radio, commercials, exposities en onder meer de tv-series Oud Geld, Zonen Van Suriname, De Ramp, Waardenberg & De Jong, De Ordening en Spoorloos Verdwenen en de speelfilms Van God Los, De Griezelbus, Don, TBS (met Theo Maassen), Skin en de televisiefilm LelleBelle (2010). Voor hun score bij De Bende Van Oss wint Het Paleis Van Boem in september 2011 een Gouden Kalf.

Discografie Het Paleis Van Boem

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Het Paleis Van Boem

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer