Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HIND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hind

Periode

03-12-1984 - heden

Genre

pop, R&B, songfestival, zang

Online

Facebook
Officiële website

Hind

Hind is een van de sterren van de talentenjacht Idols, in het seizoen 2002/2003 één van de best bekeken televisieprogramma's. Ze behaalt de derde plek. Haar debuutalbum is geproduceerd door Fluitsma & Van Tijn.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Jonas Filtenborg   drums
Haye Jellema   drums

Genoemd in de biografie van

2003   Bart Suèr
2003   Emile den Tex
2003   Jochem Fluitsma
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Hind

Hind is een van de sterren van de talentenjacht Idols, in het seizoen 2002/2003 één van de best bekeken televisieprogramma's. Ze behaalt de derde plek. Haar debuutalbum is geproduceerd door Fluitsma & Van Tijn.

1984 - 2001

De vader van Hind Laroussi Tahiri (Gouda, 3 december 1984) komt uit Marokko, haar moeder is Nederlands. Al op jonge leeftijd is zingen haar grote passie. Hind doet als zij 12 jaar oud is haar eerste podiumervaring op in groep acht van de basisschool waar zij meedoet aan een musical. Tijdens haar middelbare school-periode volgt Hind zang-, dans- en cabaretlessen, wordt ze begeleid door dramadocent en zangcoach John de Hey en speelt zij regelmatig mee in muziekvoorstellingen. Daarnaast treedt zij op tijdens de TMF Dancemasters Party of the Year in Duitsland en krijgt ze een rol in de theatervoorstelling Tracks.

2002 - 2003

In 2002 staat Hind in de finale van de Soundmixshow waar ze een imitatie geeft van Vanessa Williams. Ze wordt pas echt een bekende Nederlander door het programma Idols, een talentenjacht op televisie voor jonge zangers en zangeressen. De opzet is het creëren van een popidool. Vanaf dag 1 is het door RTL 4 uitgezonden programma een enorm succes en kijken er gemiddeld ruim 2 miljoen mensen naar de uitzendingen. Hind valt op door haar mooie stem en uiterlijk en is lange tijd favoriet bij het publiek. Uiteindelijk wordt zij derde en gaan Idols-kandidaten Jim en Jamai naar de finale. Hind trekt zich na de finale een tijdje terug uit de schijnwerpers en werkt met producers Henkjan Smits, Eric van Tijn en Jochem Fluitsma aan haar debuut-cd. In oktober komt haar eerste single Summer All Over Again uit, die meteen een grote hit wordt. Begin november volgt het album Around the World, waarop Hind een mix van R&B en pop brengt waar ook de nodige Arabische en Portugese invloeden in verwerkt zijn. De nummers worden geleverd door bekende componisten als Jimmy Hogarth (o.a. Holly Valance), Jörgen Elofsson (Britney Spears), John Reid (Geri Halliwell), Allan Eshuijs, Mike Stelk en Fluitsma en Van Tijn zelf.

Fluitsma & Van Tijn Henkjan Smits Jamai Jim

2004

Hind krijgt op 23 maart voor haar debuut Around the World een Edison in de categorie beste nieuwe artiest nationaal. Naar aanleiding van de single Summer All Over Again wordt Hind door de Marokkaanse zender RTM1 gebombardeerd tot 'beste Marokkaanse artiest in het buitenland'. De zangeres treedt 5 mei samen met She Got Game op tijdens verschillende bevrijdingsfestivals waarbij ze aandacht vraagt voor het lot van Irakese vrouwen. Tijdens overige optredens wordt ze terzijde gestaan door twee danseressen waaronder haar zus Mouna. Voor VluchtenlingenWerk doet Hind in juni de Hind & Run tour waarbij ze zes stations aandoet voor optredens en het uitdelen van flyers waarmee mensen zich kunnen aanmelden als donateur.

She Got Game

2005

Hind Hind werkt in New York met producers Anthony James en Yiorgos Bellapaisiotis en in Madrid met de Cubaan Yadam Gonzáles aan haar tweede album Halfway Home dat na de zomer in de winkels ligt. Sommige liedjes op de plaat bevatten Arabische invloeden en worden daarom door de zangeres Arabpop genoemd. Het geheel in het Arabisch gezongen nummer Habbaytek Besaid is een cover van de Libanese zanger Fairuz. Halfway Home bevat gastbijdragen van o.a. de Marokkaanse rapper Salah Edin. Vier nummers zijn door Hind zelf geschreven waarvan er drie samen met Tjeerd van Zanen en een samen met Tjeerd Oosterhuis. De zangeres bereidt een theatertournee voor die eind januari 2006 van start gaat.

Tjeerd Oosterhuis

2006

De première van de theatertournee is op 6 februari in de Goudsche Schouwburg met vier dansers en in haar band muzikanten uit Nederland, Uruguay, Venezuela en Duitsland. Hind reist eind maart naar Zuid-Afrika om muziek te maken met Zuid-Afrikaanse artiesten. Met haar band (waarin o.a. drummer en bandleider Haye Jellema) speelt ze op diverse plekken in en om Johannesburg, onder meer in een hiv/aids-kliniek om zo aandacht te vragen voor de miljoenen hiv- en aids-patiënten in Zuid-Afrika.

2007

Hind staat op 5 mei tijdens de nationale afsluiting van bevrijdingsdag op het podium aan de Amstel, ter hoogte van Carré. Begeleid door het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza zingt ze het nummer Habbaytek Besaif en het samen met Tjeerd Oosterhuis geschreven lied Ashamed. Het optreden wordt rechtstreeks uitgezonden op Nederland 2. In september is ze een van de zangeressen tijdens een hommage aan de Egyptische diva Oum Kalsoum (1904-1975) van het Arab Orchestra Of Nazareth in Muziekgebouw aan 't IJ.

2008

Op 2 februari start de theatertournee Halfway Home (reprise) waarbij Hind in een verkleinde, intieme setting tourt langs 42 steden in Nederland. Tijdens het programma vertelt en zingt Hind o.a. over haar ervaringen met United Civilians For Peace in Tel Aviv. In mei is de zangeres met het zelfgeschreven liedje Your Heart Belongs To Me de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival in Belgrado. Hind strandt echter al in de eerste halve finale. Hind levert een gastbijdrage op het dubbelalbum Hart/Hard van rapper Brainpower met wie ze tot december 2008 enkele jaren een relatie heeft.

Brainpower

2009

Samen met enkele andere popmuzikanten zingt Hind mee in de Matthäuspassion. De Evangelische Omroep zendt vanaf 21 maart tot met 11 april een speciaal programma uit waarin te zien is hoe zangpedagoog Maarten Koningsberger Hind en de andere vocalisten in een aantal workshops klaarstoomt voor een aria uit het beroemde oratorium van Johan Sebastiaan Bach. De zangeres tourt in de maanden maart en april langs de Nederlandse theaters met het funk- en soulcollectief Lefties Soul Connection. De zangeres laat tijdens deze tournee haar 'soulkant' zien. Op 29 april is Hind het onderwerp in KRO's Profiel op Nederland 2. Via Sellaband, de website waarop mensen kunnen investeren in artiesten, haalt Hind in december 40.000 Euro op om haar derde album op te kunnen nemen met producer Steve Power (o.a. Robbie Williams).

Lefties Soul Connection

2010

Hind in 2010 Op 4 oktober presenteert Hind in de Melkweg te Amsterdam haar cd Hind Crosspop. Met de term crosspop bedoelt de zangeres popmuziek met minimale invloeden van andere genres als r&b, soul, Arabische muziek en Spaanse muziek. De eerste single van het album Don't Leave Me Behind is vanaf september te downloaden via Itunes.

2011

De volgende single I Want It wordt uitgekozen via stemming onder de fans van Hind en is vanaf februari officieel te downloaden. Op 27 maart vindt de eerste editie plaats van de Crosspop’n. Deze jamsessie vindt elke laatste zondag van de maand plaats op wisselende locaties in Amsterdam. De derde single van het album is Hind Crosspop is de ballad Stay (juni). De zangeres is dit jaar een van de deelnemer aan het avontuurlijke AVRO-televisieprogramma Fort Boyard. Vanaf oktober tot en met 3 december reist Hind door Nederland met haar theaterprogramma Hind Crosspop, geregisseerd door Hugo Metsers jr.

2012

Tijdens een eerbetoon aan Michael Jackson in de Heineken Music Hal te Amsterdam zingt Hind diens nummer Fall Again. Tijdens haar bezoek aan Marokko in de zomer wordt de zangeres geïnterviewd door diverse locale media, zoals de dagbladen Le Matin en Le Journal de Tanger en de radiozender Medi1.

2013

Hind is een van de optredende artiesten tijdens het Mega Bollywood Festival op 23 februari in de Dr. Anton Philipszaal te Den Haag. Twee dagen later komt haar single Make It Count uit.

Discografie Hind

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hind

Audio/Video Hind

Video Hind

Artiesten Voor Azië-Giro ...
Artiesten Voor Azië-Giro 555 ~ Als je iets kan doen
Hind Make It Count
Hind   Make It Count
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Artiesten Voor Azië-Giro 555 ~ Als je iets kan doen

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer