Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HIT THE BOOM!

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hit the Boom!

Periode

1993 - 1996

Genre

jazzdance

Hit the Boom!

Jazzdance-groep waarin een voortreffelijk zingende Van Teylingen samen met producer Gaasterland dansbare funk van pop, soul, jazz en house-invloeden voorziet. De modieuze vertegenwoordiger van de Holland Groove Movement wint in 1995 de Heineken Crossover Award.
Volledige biografie...

Bezetting

Lex Drayer   gitaar
Marijn van Teylingen   zang
Rob Gaasterland   producer, toetsinstrumenten
Stijn Claassen   drums
Dirk Claassen   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1990   Rob Gaasterland

Biografie Hit the Boom!

Jazzdance-groep waarin een voortreffelijk zingende Van Teylingen samen met producer Gaasterland dansbare funk van pop, soul, jazz en house-invloeden voorziet. De modieuze vertegenwoordiger van de Holland Groove Movement wint in 1995 de Heineken Crossover Award.

1993

Marijn van Teylingen start haar carrière op haar zeventiende als achtergrondzangeres. Ze is daarna leadzangeres in verschillende bandjes, uiteenlopend van jazz tot funk. Het Haagse Tuff Enuff is haar laatste vaste band. Daarna werkt ze als achtergrondzangeres mee aan platen van King Bee, Shine, The Scene, Spo Dee O Dee, Jeff Healy en het album Short Cuts van Bomb The Bass-mastermind Tim Simenon. Rob Gaasterland maakt naam als producer, mede-auteur en muzikant op de debuut-cd It's Like Jazz van de Amsterdamse trompettist Saskia Laroo. In 1993 richt Van Teylingen samen met Gaasterland Hit The Boom! op. Ze tekenen gezamenlijk voor de meeste composities.

King Bee Saskia Laroo Shine Spo Dee O Dee The Scene

1995

Hit the Boom! Het debuutalbum One Day Soon verschijnt in april. De singles Sucker For Your Love en vooral Here Comes The Sun krijgen redelijk veel airplay in Nederland en België. Het eerste nummer is grotendeels door Marijn geschreven, daarbij geïnspireerd door het nummer Too Young To Die van Jamiroquai. De groep wordt uitgenodigd voor Noorderslag, maar moet wegens ziekte van een van de bandleden verstek laten gaan. Van april tot augustus gaat de Hit The Boom! samen met Saxual Harassment en de DJ's KC The Funkaholic en Graham B op tournee. In november wordt bekend dat Hit The Boom! de Heineken Crossover Award 1995 heeft gewonnen. Daarop verschijnt de single Don't Loose The Love. CNR besluit het debuutalbum ook in andere Europese landen uit te brengen. Tussendoor levert Gaasterland met het jazzdance project Da Boot Crew een opmerkelijke bijdrage aan de groove-compilatie Hardtoget Hardtobeat.

KC The Funkaholic

1996

Hit the Boom! Na het uitblijven van een snelle commerciële doorbraak in Nederland gaat hit The Boom! op tournee door Europa en wordt op het What Is Jazz? Festival in New York de Crossover Award geïncasseerd. CNR brengt ondertussen de vierde single van het album One Day Soon uit: Living Life In A Dream. Terug in Nederland wordt in oktober in de Nederlandse bioscopen een korte promotiefilm in roulatie gebracht waarin beelden zijn opgenomen van het bezoek aan New York. Gaasterland werkt ondertussen mee aan talloze produkties, waaronder die van New Cool Collectieve, een initiatief van saxofonist Benjamin Herman en DJ Graham B dat in 1997 op plaat wordt uitgebracht. Eind 1996 verschijnen er plots wolken voor de zon als door personeelswisselingen bij CNR en tegenvallende verkoopcijfers onduidelijkheid ontstaat over een tweede album bij Hardtoget Records.

New Cool Collective Big Band

2000

Rob Gaasterland duikt op in Project 2000. Christien Oele vormt samen met Rene Ahoud het avontuurlijke downbeatduo Nevada Drive.

Project 2000

Discografie Hit the Boom!

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hit the Boom!

Audio/Video Hit the Boom!

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer