Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HOBO STRING BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hobo String Band in 1974

Periode

1970 - 1981

Genre

country, folk

Hobo String Band

Country/folkband uit Aalsmeer.
Volledige biografie...

Bezetting

Gert Van Leeuwen   percussie, zang
Dick Kuin   banjo, zang
Rob Schadd   gitaar, zang
Wil Joore   basgitaar, zang
Leendert Mulder   gitaar, viool, zang

Biografie Hobo String Band

Country/folkband uit Aalsmeer.

1970

De Hobo string band wordt opgericht. De band treedt vanaf het begin erg veel op, met name op schoolfeesten. In de publiciteit wordt de band vaak vergeleken met CCC Inc.

Ccc Inc.

1971 - 1973

De band doet met veel succes mee aan een talentenjacht en de band krijgt een platencontract bij CNR. Er verschijnen 3 singles Old Joe Clark, Rattle Snake Joe en Handsome Molly.

1974

Hobo String Band in 1974 De elpee Dedicated toe fiedel verschijnt bij CNR en wordt in verschillende landen goed ontvangen. Ondanks het uitblijven van een hit blijft ede band veel optreden door hun aanstekelijke en vermakelijk shows, waarbij de Duitse dog Fiedel als mascotte op het podium ligt.Door steeds verder uit elkaar groeiende muzikale interesses van de verschillende bandleden valt de band uit elkaar.

1975

Het enig overgebleven lid, Leendert Mulder, formeert samen met bandleden Guus Bos, Bavo Dekker, Cor Nieuwpoort en Hans Tonkes van de Alkmaarse band Country Fair de nieuwe Hobo String Band.De band brengt bij Negram de single Sally-G uit, maar wordt geen hit. Door hun kolderieke show blijft de Hobo String Band een veelgevraagde live band.

1976

De band maakt een elpee, getiteld Down The Road, waarop naast de country en folk ook skiffle, bluegrass en polka te horen is. Live deelt de band het optreden in tweeën; een set country-rock en een bluegrass en folkset, waarbij niet alleen de muziek maar ook de kleiding wordt aangepast.

1977

Cor de Boo wordt als extra gitarist aangetrokken en Nieuwpoort wordt opgevolgd door ex Electric Tear bandlid Harry Heelen, die al weer snel vervangen wordt door Rob Sibbald.

1978 - 1980

De band treedt veelvuldig op in Nederland, maar de grote doorbraak wil niet komen. Nadat er weer een bezettingswisseling plaats heeft gevonden (gitarist Leo van Reeven komt de band versterken) valt de band in 1980 uiteen.

1981

De Hobo String Band probeert het nog een keer, maar als Kemper en Bos de band weer snel verlaten, valt het doek definitief.Kemper en Bos richten samen met Sibbald en ex Rob Hoeke gitarist Wil de Meyer de Shithouse band op, maar deze rock & roll formatie is niet succesvol.

Rob Hoeke Wil de Meyer

Discografie Hobo String Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hobo String Band

Audio/Video Hobo String Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer