Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HOLLAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - 1971

Genre

rock

Holland

Holland is een gelegenheidsformatie met onder meer leden uit Golden Earring, Earth & Fire en de zangeressen Anita Meyer, Patricia Paay, Yvonne Paay en Trudie Huysdens. Met de single Hans Brinkers Symphonie staat Holland in 1971 in de top 10. Niet te verwarren met de Utrechtse band Holland van de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jerney Kaagman   zang
Patricia Paay   zang
Chris Koerts   gitaar, zang
Cesar Zuiderwijk   drums, zang
Gerard Koerts   toetsinstrumenten, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Holland

Holland is een gelegenheidsformatie met onder meer leden uit Golden Earring, Earth & Fire en de zangeressen Anita Meyer, Patricia Paay, Yvonne Paay en Trudie Huysdens. Met de single Hans Brinkers Symphonie staat Holland in 1971 in de top 10. Niet te verwarren met de Utrechtse band Holland van de hit Magic Mary (1975) en ook niet te verwarren met het gelijknamige project van de band Catapult (op de single Aanvallen! uit 1988) .

Discografie Holland

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Holland

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer