Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HONGER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1983 - 1994

Genre

alternative

Honger

In Haarlem wereldberoemde punkrockband, bekend vanwege de wilde optredens waarbij vaak gitaren worden stukgeslagen of in brand gestoken. De band profiteert in de jaren tachtig van de opkomst van de garagerock en begin jaren negentig van de eerste grunge-golf. De band maakt diverse demo's en een cd in eigen beheer.
Volledige biografie...

Bezetting

Jim Klingers   drums
Pim Scheelings   gitaar, zang
Peter Stufkens   zang

Overige muzikanten

André Van Rooyen   basgitaar
Lion van Zoeren   basgitaar
Arnold Smits   gitaar, zang
Edwin Plooijer   drums
Doomy   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Honger

In Haarlem wereldberoemde punkrockband, bekend vanwege de wilde optredens waarbij vaak gitaren worden stukgeslagen of in brand gestoken. De band profiteert in de jaren tachtig van de opkomst van de garagerock en begin jaren negentig van de eerste grunge-golf. De band maakt diverse demo's en een cd in eigen beheer. De kosten van het album worden betaald door rond te gaan met de pet in vele Haarlemse kroegen. Drummer Jim Klingers speelt vanaf 1993 in The Dollybirds en vanaf 2003 samen met o.a. gitarist Pim Scheelings (ex-Minny Pops) in Spijkers. Frans van Houten speelt bas in de Aboriginals en Doomy in de Neo Punkz. De Hongerbassisten Lion van Zoeren en Dré van Rooyen maken later respectievelijk deel uit van Cheerfull Fruitflies en Beatcream.

Discografie Honger

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Honger

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer