Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HORIZON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Horizon in 1985

Periode

1983 - 1988

Genre

hardrock

Horizon

Horizon is een hardrockband rondom zanger Shmoulik Avigal (ex-Hammerhead, ex-Picture). In oktober 1983 stelt muziekuitgeverij Warner Bros. de band in de gelegenheid een demo op te nemen. Een maand later maakt Horizon het debuut van de week in het radioprogramma Countdown Café van Veronica. Zowel Oor als Aardschok noemen Horizon ...
Volledige biografie...

Bezetting

Giovanni Pileri   toetsinstrumenten
Marc Van Reusel   basgitaar
Arthur Van Loon   drums
Jack Nobelen   gitaar
Shmoulik Avigal   zang

Genoemd in de biografie van

1982   Allied Forces
1983   Picture
1986   Robby Valentine

Biografie Horizon

Horizon is een hardrockband rondom zanger Shmoulik Avigal (ex-Hammerhead, ex-Picture). In oktober 1983 stelt muziekuitgeverij Warner Bros. de band in de gelegenheid een demo op te nemen. Een maand later maakt Horizon het debuut van de week in het radioprogramma Countdown Café van Veronica. Zowel Oor als Aardschok noemen Horizon in 1984 de hardrockbelofte van het jaar. In februari 1984 speelt de band op de Aardschokdag in de IJsselhal te Zwolle voor 4000 man. Later in het jaar staat Horizon onder meer in het voorprogramma van Wishbone Ash. In oktober vinden in de M.M.P. studio's te Waalwijk de opnamen plaats van het debuutalbum dat als kant-en-klaar product aan diverse platenmaatschappijen wordt aangeboden. Uiteindelijk verschijnt Master Of The Game begin 1985 bij CBS. Bij optredens wordt de band versterkt door toetsenist Giovanni Pileri.

Discografie Horizon

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Horizon

Audio/Video Horizon

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer