Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HOTEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hotel

Periode

2004 - heden

Genre

wereldmuziek

Online

Officiële website

Pseudoniemen

The Band Hotel

Hotel

Het Amsterdamse Hotel (voluit The Band Hotel) bestaat uit negen muzikanten, afkomstig uit negen verschillende landen: Kroatië, Nederland, Mexico, Argentinië, Koerdistan, Bulgarije, Frankrijk, Tsjechië en Chili. Hotel wordt in 2004 opgericht op een woonboot in Zwanenburg en organiseert 's zomers jamsessies op het Amsterdamse stadstrand Blijburg. De feestband staat bij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Raya Hadzhieva   trompet
Luis Dias   drums
Arjan Amin van Veelen   accordeon, zang
Claudio Encina   accordeon, gitaar, mondharmonica, percussie
Stefijn Lehr   contrabas, guitarrón
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Hans Koning   gitaar
Chris Corstens   saxofoon
Michael Rörby   trombone

Biografie Hotel

Het Amsterdamse Hotel (voluit The Band Hotel) bestaat uit negen muzikanten, afkomstig uit negen verschillende landen: Kroatië, Nederland, Mexico, Argentinië, Koerdistan, Bulgarije, Frankrijk, Tsjechië en Chili. Hotel wordt in 2004 opgericht op een woonboot in Zwanenburg en organiseert 's zomers jamsessies op het Amsterdamse stadstrand Blijburg. De feestband staat bij de swingende optredens open voor (spontane) bijdragen van derden. Dankzij de vele nationaliteiten in de bezetting is het repertoire zeer uitgebreid. Hotel speelt onder meer tijdens grote festivals, zoals Lowlands, Noorderslag (2009), het Belgische Polé Polé en het Duitse Total, en tourt door Griekenland, Frankrijk, België, Bosnië, Montenegro, Servië en Kroatië. Daarnaast maakt de band poëtische theatershows: The Donkey-show, de Varie-T-tent en A Heartattack With Hotel en Straight From The Heart. Op het tweede album The Island Sessions zijn invloeden waarneembaar van jazz, rock, soul, samba, cumbia, reggae, pop en rap. De huidige locatie van Hotel is het Vuurtoreneiland voor de kust van Durgerdam.

Discografie Hotel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hotel

Audio/Video Hotel

Video Hotel

HOTEL MUNDIAL 2011
HOTEL MUNDIAL 2011
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
HOTEL MUNDIAL 2011

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer