Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HUMAN RESOURCE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - 1994

Genre

gabber

Human Resource

Rotterdamse dance-producers die met hun harde house-klanken en hun eerste single Dominator aan de wieg staan van gabber.
Volledige biografie...

Bezetting

Guido Pernet   producer
Jasper Drexhage   producer
Robert Mahu   producer

Overige muzikanten

J. van Beek   producer
Marvin D.   rap

Genoemd in de biografie van

1991   80 Aum
1991   Maarten van der Vleuten
1991   The Dark Raver
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

18-7-20, Parkzicht Outdoor, Rotterdam
29-8-20, Wooferland, Halfweg

Biografie Human Resource

Rotterdamse dance-producers die met hun harde house-klanken en hun eerste single Dominator aan de wieg staan van gabber.

1991

De Rotterdammers Mahu, Pernet en Drexhage maken samen met de Amsterdamse rapper Marvin D. de single Dominator. Dit agressieve house-nummer wordt een hit in Nederland, Belgie, Italie, Spanje, Duitsland en Griekenland. In Engeland belandt de single zelfs tweemaal in de top 40.

1992

Dominator wordt een clubhit in New York. In de Verenigde Staten verschijnt een speciale editie van de single onder de titel Total Dominator.

1993

Human Resource reist naar Amerika om Dominator en de nieuwe single Beyond The Edge te promoten. Beyond The Edge wordt in maart uitgebracht en bevat remixen van ondermeer Joey Beltram en Speedy J.

Speedy J

2008

Als ode aan Human Resource zet producer, DJ en labelbaas Miss Djax op haar album Inferno de track Still Dominating, een remake van de wereldhit Dominator.

Miss Djax

Discografie Human Resource

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Human Resource

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer