Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HYDROBOYZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2011 - heden

Genre

hiphop, Nederhop

Online

Officiele website

Hydroboyz

Hydroboyz is een hiphop-crew uit de Amsterdamse Bijlmer, bestaand uit naamgever Hydroboy, MocroManiac en RSQ. In 2011 komt hun eerste mixtape Hindabuilding uit bij het label Mucho Dinero van rapper Rotjoch. De titeltrack wordt een clubhit. Hun Nederlandstalige raps doen denken aan Amerikaanse gangsterrap. In 2012 komt rapper Hydroboy in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hydroboy   rap
RQS   rap

Overige muzikanten

MocroManiac   rap

Biografie Hydroboyz

Hydroboyz is een hiphop-crew uit de Amsterdamse Bijlmer, bestaand uit naamgever Hydroboy, MocroManiac en RSQ. In 2011 komt hun eerste mixtape Hindabuilding uit bij het label Mucho Dinero van rapper Rotjoch. De titeltrack wordt een clubhit. Hun Nederlandstalige raps doen denken aan Amerikaanse gangsterrap. In 2012 komt rapper Hydroboy in de gevangenis terecht, maar de andere twee rappers gaan door. Zo staan zij met zijn tweeën op Noorderslag 2013. Wanneer Hydroboy weer vrij komt in 2013 besluit RSQ de crew te verlaten. In januari 2013 verschijnt de track Tot Ik Niet Meer Kan als gratis downlaod. De single Kill The Bitch komt hetzelfde jaar uit als voorproefje op Hindabuilding Vol. 2.

Discografie Hydroboyz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hydroboyz

Audio/Video Hydroboyz

Video Hydroboyz

HydroBoyz - Hindabuilding...
HydroBoyz - Hindabuilding (officieel HQ video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
HydroBoyz - Hindabuilding (officieel HQ video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer