Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

I AM OAK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

I Am Oak

Periode

2008 - heden

Genre

akoestisch, folk, indie, singer-songwriter

Online

Officiële website

I Am Oak

I am Oak is de band van muzikant Thijs Kuijken, afkomstig uit Bergeijk en actief vanuit Utrecht.
Volledige biografie...

Biografie I Am Oak

I am Oak is de band van muzikant Thijs Kuijken, afkomstig uit Bergeijk en actief vanuit Utrecht.

2008

I am Oak wordt in 2008 opgericht en brengt haar eerste EP Sou Ka uit in eigen beheer.

2010

In 2010 brengt de band haar eerste plaat uit, On Claws, uitgebracht door Snowstar Records.

2011

In 2011 komt het tweede album Oasem uit, waarmee de band een 3VOOR12 Award ontvangt voor Beste Album.

2012

In 2012 treedt I am Oak voor het eerst op in Amerika, op het showcasefestival South by Southwest in Austin. In mei van dat jaar speelt I am Oak drie keer tijdens The Great Escape in Brighton (UK) en worden ze door het festival verkozen als 'Band of the Day'.

Het derde album Nowhere Or Tammensaari, opgenomen in Finland, komt uit en wordt naast Snowstar Records ook via Heist Or Hit Records uitgebracht in de UK en Ierland.

2013

Het vierde album Ols Songd ziet het licht op 13 december 2013. Het album bestaat uit niet eerder uitgebracht materiaal van I am Oak.

2014

Begin 2014 neemt Thijs Kuijken samen met The Black Atlantic een split-EP op, getiteld Black Oak. Het resultaat van de samenwerking resulteert in een 10” op vinyl in een gelimiteerde oplage van 555 stuks. Deze release gaat gepaard met een tournee door Nederland, Zwitserland en Duitsland.

2016

In februari 2016 brengt de band haar vijfde album uit, Our Blood. Op deze plaat klinkt de band iets minder folky dan op eerdere releases.

2017

In juni komt de eerste release On Claws opnieuw uit, aangevuld met het oudere niet eerder uitgebrachte nummer Gold and Porcelain. De re-release komt uit op gekleurd vinyl in een gelimiteerde oplage bij Snowstar Records.

Eind september brengt de band de EP Pictures of the Floating World uit, een 10” op vinyl in een oplage van 333 stuks inclusief poster. Op de EP staan acht live opnames die I am Oak solo uitvoert in Brussel.

Discografie I Am Oak

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's I Am Oak

Audio/Video I Am Oak

Video I Am Oak

I am Oak - Firm Hands
I am Oak - Firm Hands
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
I am Oak - Firm Hands

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer