Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

INCENSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Incense

Periode

1998 - 2004

Genre

alternative, Grote Prijs van Nederland

Pseudoniemen

Detsky Sad

Incense

Melodieus noisetrio uit Delft dat in korte tijd naam maakt in het clubcircuit en in 2000 de Grote Prijs van Nederland wint.
Volledige biografie...

Bezetting

Bart Baekelandt   basgitaar, gitaar
Remco Cornelissen   drums
Selwyn Slop   gitaar, zang
Henk Jan Heuvelink   toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Daniel Bauwer   basgitaar
Alain de Jager   drums
Richard Plukker   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1998   De Broeders
2002   Astrosoniq
2002   Feverdream
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Incense

Melodieus noisetrio uit Delft dat in korte tijd naam maakt in het clubcircuit en in 2000 de Grote Prijs van Nederland wint.

1997 - 1999

Van Detsky Sad verschijnt in 1997 de cd Grey Over Green. De plaat wordt in diverse muziekbladen besproken, maar het blijkt het laatste levensteken van de band. Onder de nieuwe naam Incense brengen zanger/gitarist Selwyn Slop, drummer Alain de Jager en bassist Daniel Bauwer in 1998 de democassette Bled uit. In de zomer van datzelfde jaar vindt een bezettingswisseling plaats. Selwyn Slop komt in contact met drummer Remco Cornelissen en bassist Bart Baekelandt. De eerste verzameling zelfgeschreven nummers staat op de in eigen beheer uitgebrachte cd Assorted Songs. De liedjes worden compact gehouden en regelmatig noisy uitgevoerd. In hun experimenteren laten de muzikanten zich niet leiden door bestaande muzikale concepten.

2000

Incense De band wint verschillende regionale popprijzen wat ze een plek oplevert in de finale van de Grote Prijs van Nederland die ze uiteindelijk winnen. In hetzelfde jaar verschijnt de cd-single See You, Saw You, Miss You, Kill You.

2001

Incense speelt op Noorderslag. Het trio gaat samen met Pieter Kloos de Eindhovense studio The Void in voor de opnamen van het debuutalbum. Approx 45 Min. verschijnt in augustus bij Suburban Records, zowel op cd als op vinyl. Een dag na de release speelt Incense op Lowlands. In de pauze tijdens de finale van de Grote Prijs (gewonnen door de band Zober) presenteert Incense de videoclip die gemaakt is voor het nummer Starlet.

2002

Incense Tijdens concerten staat improvisatie hoog in het vaandel. De optredens worden visueel aangekleed door VJ Stalker. Op uitnodiging van South By South West Festival reist Incense naar Austin, Texas. In april verzorgt de band een paar optredens in Duitsland, Belgiƫ en Polen. Incense gaat de studio in voor de opvolger van Approx 45 Min.

2003

On Tip Of Wings We Walk verschijnt in februari, net als het debuut op cd en lp. De plaat bevat veel ingetogen nummers waarin ook synthesizers, elektronische piano en blazers zijn te horen. Om de nummers van de plaat live zo goed mogelijk weer te geven wordt enkele malen met blazers opgetreden. Incense speelt een paar maanden met een toetsenist (Richard Plukker van Candybar Planet). Dat bevalt zo goed dat de band besluit voortaan verder te gaan als viermansformatie. Omdat Richard verplichtingen elders heeft komt Henk Jan Heuvelink (ex-De Broeders) de band op toetsen versterken. Tijdens de festivals Waterpop in Wateringen en De Beschaving in Utrecht speelt Incense met de blazerssectie Musical Wind Unit. De tournee door Duitsland gaat op 19 september van start en duurt tot 4 oktober.

Astrosoniq De Broeders

2004

Incense In april reist Incense naar het zuiden voor optredens in Spanje. Ter voorbereiding op akoestische sessies voor de Spaanse televisie en radio neemt de band enkele akoestische nummers op waarvan Embrace afsluiter is van Ook Leuk Om Te Horen, een compilatie met zeventien bands uit Delft en omstreken. Het blijkt de laatste uitgave van de band op plaat want eind juni wordt bekend dat Incense uit elkaar gaat. Drummer Remco Cornelissen en bassist Bart Baekelandt blijven gezamenlijk nummers schrijven die ze uitbrengen met een nieuwe band. Zanger Selwyn Slop richt samen met geluidsman Misja van der Burg (op bas) en drummer Lennart Bes (Burma Shave) The Polar Exploration Ship op. Toetsenist Henk Jan Heuvelink gaat optreden met singer/songwriter Marike Jager. Het voorlopig laatste optreden van Incense is 2 juli tijdens Dollypop in Hengelo.

Burma Shave Marike Jager The Polar Exploration Ship

2005

Bart Baekelandt speelt vanaf 7 januari bas in de Rotterdamse band Feverdream. Selwyn Slop vervangt bassist Paul Krispijn van Burma Shave.

Burma Shave Feverdream

2008

Van drummer Remco Cornelissens stonerband Flying Fortress verschijnt in maart 2008 Man-Made Noise, een splitalbum met de band Sweet Assembler.

Discografie Incense

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Incense

Audio/Video Incense

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer