Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

INDIAN ASKIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Promotiefoto 2017 (Bron: Facebookpagina Indian Askin)

Periode

2007 - heden

Genre

pop/rock, psychedelica

Online

Officiƫle website

Indian Askin

De band Indian Askin, gevormd rond songwriter Chino Ayala, kent verschillende samenstellingen maar krijgt rond 2015 vast vorm. Ayala neemt dat jaar met producer Peter Kriek het debuutalbum 'Sea of ethanol' op. Met de eerste single 'Answer' speelt de band zich in de kijker en belanden ze onder meer in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jasja Offermans   basgitaar
Ferry Kunst   drums
Chino Ayala   zang
Bart van der Elst   gitaar, toetsinstrumenten

Biografie Indian Askin

De band Indian Askin, gevormd rond songwriter Chino Ayala, kent verschillende samenstellingen maar krijgt rond 2015 vast vorm. Ayala neemt dat jaar met producer Peter Kriek het debuutalbum 'Sea of ethanol' op. Met de eerste single 'Answer' speelt de band zich in de kijker en belanden ze onder meer in het voorprogramma van De Staat. Het album verschijnt in 2016 en wordt een jaar later onderscheiden met de Edison Pop in de categorie Beste Nieuwkomer. De muziek op 'Sea of ethanol' is een combinatie van rock en punk die referereert aan de jaren 60 psychedelica en rockmuziek uit de jaren 80 en 90.

Discografie Indian Askin

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Indian Askin

Audio/Video Indian Askin

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer