Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

INTWINE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Intwine

Periode

2001 - heden

Genre

rock

Online

Officiële website

Intwine

Rockgroep uit Brabant, opgericht door studenten van de Rock Academie te Tilburg. De muziek wordt vergeleken met Pearl Jam en Creed en bevat ook elementen uit latin, reggae en hiphop. Als zanger Roger Peterson in 2002 bij de laatste tien deelnemers belandt van de populaire talentenjacht Idols gaat het snel ...
Volledige biografie...

Bezetting

Roger Francis Peterson   zang
Jacob Streefkerk   gitaar
Jon Symons   gitaar
Pablo Penton   basgitaar
Eric Spring in 't Veld   drums

Overige muzikanten

Edsel Eusebius   basgitaar
Edwin Gielen   drums
Kevin Hissink   gitaar
Jeremy Bonarriba   drums
Rocheteau Mahuwallan   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1992   Gordon Groothedde
2001   Orange Grove
2003   Frank van Essen
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Intwine

Rockgroep uit Brabant, opgericht door studenten van de Rock Academie te Tilburg. De muziek wordt vergeleken met Pearl Jam en Creed en bevat ook elementen uit latin, reggae en hiphop. Als zanger Roger Peterson in 2002 bij de laatste tien deelnemers belandt van de populaire talentenjacht Idols gaat het snel met de carrière van de band. De groep tekent een platencontract en scoort in 2003 een eerste hit.

1978 - 2001

Gitarist Jacob Streefkerk wordt in 1978 in Dirksland geboren. Hij verhuist al snel met zijn familie naar Sint Maarten. Op zestienjarige leeftijd ontmoet hij bassist Touché (Edsel Eusebius) en samen spelen ze in bandjes, waaronder de groep Main Attraction. Jacob gaat terug naar Nederland om zijn studie Marketing en Geluidstechniek af te maken. Hij meldt zich bij de Rock Academie in Tilburg. Een jaar later verhuist ook Touché naar Nederland. Op de Rock Academie ontmoeten ze Roger Peterson. Roger is in 1980 geboren op Aruba waar hij vanaf zijn vijftiende drumt in de bandjes Moose en Lemonbong. Als zanger is hij te horen in Alias waarmee hij op diverse Arubaanse podia speelt. Samen met gitarist Martin Buitenweg vormt hij de groep R&M waarmee hij in Aruba een nummer 1-hit heeft. Op de Rock Academie vormen Jacob, Touché en Roger samen met zanger/rapper Michael 'White Mike' de band Orange Grove. De band doet optredens in Eindhoven, Tilburg, Rotterdam en St. Maarten.

Orange Grove

2002

Roger doet mee aan de populaire talentenjacht Idols. Als hij en de andere overgebleven negen deelnemers een contract moeten tekenen, weigert Roger dat, omdat het de carrière van zijn band in de weg zit. Zonder getekend contract is verdere deelname aan de show onmogelijk. Het levert Roger veel publiciteit op én een platencontract voor Intwine, de nieuwe band die hij samen met Jacob en Touché en studiegenoten Kevin Hissink en Erwin Gielen opricht. Intwine tekent een contract bij platenmaatschappij Dureco.

2003

Intwine In februari verschijnt in Nederland en België de eerste single Happy? De clip bij het nummer is regelmatig te zien bij MTV, TMF en The Box. De debuutsingle behaalt de derde plaats van de hitparade en de populariteit van de band groeit gestaag. Intwine is veel te zien op Nederlandse podia en festivals. Het titelloze debuutalbum wordt redelijk positief ontvangen. 'Bijzonder zijn de songs niet,' schrijft Oor, 'maar veel songs zijn wel van uitzonderlijk hoge kwaliteit'. De Aloha geeft Intwine vier uit vijf sterren. In het najaar zijn er naast de officiële site maar liefst acht websites geheel aan Intwine gewijd. In december speelt Intwine in een uitverkocht Ahoy' tijdens Live38, een avond georganiseerd door Radio 538.

2004

Intwine Intwine staat in januari op het Groningse festival Noorderslag. De dvd The P.U.R.E. Session is een registratie van een optreden voor The Box. Als bonus zijn videoclips toegevoegd en een extra cd met de audioversie van het optreden. De dvd bevat bijdragen van percussionist Ferdinand van Duuren. Cruel Man is de titelsong van de speelfilm De Dominee. Het nummer is tevens de laatste single die Dureco in de handel brengt. Cruel Man is de eerste single van het tweede album Perfect. Drummer Erwin Gielen verruilt Intwine voor de band Liesbet waar hij Dennis van de Pol vervangt. Jeremy Bonarriba neemt de stokken kortstondig van hem over, waarna in december bekend wordt dat Rocheteau Mahuwallan de vaste man achter de drumkit wordt.

2005

Op 19 maart krijgt Intwine in het Amsterdamse Panama een 3FM Award in de categorie Beste Album voor de cd Perfect. Dankzij een publieksstemming op de Pinkpop-website staat Intwine in mei op Pinkpop te Landgraaf. Op 25 juni staat de groep op een ander groot festival: Metro Rock in Madrid. Voorafgaand aan het festival komt het album Perfect in Spanje uit. Jon Symons (ook actief in de band Primal Rage) wordt in de zomer de vervanger van gitarist Kevin Hissink.

2006

Intwine Intwine staat op Vrienden van Amstel Live in Ahoy' te Rotterdam en speelt daar samen met de Belgische zangeres Sarah Bettens het nummer Not An Addict, de hit van haar oude band K's Choice. De opname belandt als extra track op Bettens' single Come Over Here. In februari brengt Intwine een bezoek aan de sloppenwijken van Rio de Janeiro. De ervaringen van de reis worden samengevat op de single Peace Of Mind waarmee de band, samen met de organisatie van Festival Mundial, een vuist maakt 'voor het oplossen van het wereldwijde armoedeprobleem'. Een dag voor het optreden van Intwine op het festival in juni wordt op Mundial een documentaire over het bezoek aan Brazilië vertoond. Percussionist Ferdinand van Duuren verlaat om persoonlijke en muzikale meningsverschillen de band. Feel It is de eerste single van het album Pyrrhic Victory dat op 9 oktober verschijnt. Het nummer is de titelsong van Nachtrit, een Nederlandse speelfilm van regisseuse Dana Nechushtan over de Amsterdamse taxioorlog. Ook het nummer For Goodness Sake van Intwine is in deze film te horen. De film gaat op 30 september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht en draait vanaf 12 oktober in de Nederlandse bioscopen.

2007

Door interne problemen is het label V2 niet in staat het album te promoten. Intwine neemt de promotie daarom noodgedwongen in eigen handen en stapt naar de rechter om de rechten op hun volgende album af te dwingen. In het seizoen 2006/2007 gaat Intwine langs de Nederlandse theaters met hun Rumshop Session Tour. De band neemt op 13 september een dvd op tijdens een optreden in 013 te Tilburg. Een van de gastoptredens die avond is van Brainpower. Brainpower en Intwine schrijven samen een nummer voor de soundtrack bij de videogame Assassin's Creed. Hun gezamenlijke single The Chosen (Assassin's Creed) verschijnt half november bij platenmaatschappij PIAS.

Brainpower

2008

In het midden van het jaar vindt Intwine in het Hamburgse label Tiefdruck-Musik een geschikte partner voor het uitbrengen van het volgende album. Terwijl de band werkt aan Kingdom Of Contradiction verlaten drummer Rocheteau Mahuwallan en bassist Edsel Eusebius de band om zich bezig te houden met andere muzikale projecten. Ze worden vervangen door Eric Spring in 't Veld (uit de Spakenburgse band Bukkes) en Pablo Penton (o.a. Brainpower en Alain Clark).

2009

Het vierde album Kingdom Of Contradiction klinkt steviger dan het eerdere werk. De Police-cover en eerste single Walking On The Moon bevat gastbijdragen van de Belgische zangeres Sarah Bettens met wie Intwine in 2006 al eerder songmateriaal heeft opgenomen. Intwine start in oktober de jaarlijks terugkerende theatertournee de Rumshop Sessions. Speciaal voor de fans brengt de band een gelimiteerd uitgegeven EP uit met studio-opnamen van de Rumshop Sessions.

Discografie Intwine

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Intwine

Audio/Video Intwine

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer