Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ISLAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Island

Periode

1969 - 1971

Genre

rock

Island

Oorspronkelijk in 1969 opgericht als een vervolg op Les Baroques, maar in 1970 ontstaat er een totaal nieuwe groep die vanuit Nijmegen opereert. De bezetting bestaat tot 1970 uit Ferdy Karmelk (gitaar), Jan Dankmeyer (basgitaar), Bart Terlaak (drums) en Rob Kruisman (zang, fluit, saxofoon). Karmelk, Dankmeyer en Terlaak gaan in ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ferdi Karmelk   gitaar
Jan Dankmeijer   basgitaar
Bart Terlaak   drums
Rob Kruisman   fluit, saxofoon, zang

Overige muzikanten

Winston Gawke   zang
Joop Van Kesteren   basgitaar
John Le Jeune   drums

Genoemd in de biografie van

1967   Les Baroques
1971   Livin' Blues

Biografie Island

Oorspronkelijk in 1969 opgericht als een vervolg op Les Baroques, maar in 1970 ontstaat er een totaal nieuwe groep die vanuit Nijmegen opereert. De bezetting bestaat tot 1970 uit Ferdy Karmelk (gitaar), Jan Dankmeyer (basgitaar), Bart Terlaak (drums) en Rob Kruisman (zang, fluit, saxofoon). Karmelk, Dankmeyer en Terlaak gaan in 1970 verder met Bismarck en Kruisman speekt vervolgens in Modesty Blaze. De bezetting op de tweede single bestaat uit Winston Gawke (zang), Joop van Kesteren (basgitaar) en John Lejeune (drums).

Discografie Island

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Island

Audio/Video Island

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer