Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

IT DOCKUMER LOKAELTSJE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1988

Genre

avant-garde, new wave

It Dockumer Lokaeltsje

Friestalige avant-garde punkformatie, vernoemd naar een legendarische stoomtrein uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Een van de meest avontuurlijke exponenten van de Friese Bries.
Volledige biografie...

Bezetting

Fritz De Jong   drums
Sytse J. van Essen   gitaar
Peter Sijbenga   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1987   Lul
1988   Deinum
1988   Lul
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie It Dockumer Lokaeltsje

Friestalige avant-garde punkformatie, vernoemd naar een legendarische stoomtrein uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Een van de meest avontuurlijke exponenten van de Friese Bries.

1985

Na de bands Tropical Suicide (1982-1985) en Grafschater (1984-1985) richten Sijbenga, Van Essen en De Jong It Dockumer Lokaeltsje op. Het eerste optreden vindt plaats op hun eigen school: het Stedelijk Gymnasium in Leeuwarden. Het repertoire bestaat uit zeer korte, chaotische nummers waarin Sijbenga absurdistische teksten zingt over Friese thema's zoals fjerljeppen en klunen.

1986

Het trio doet mee aan de Kleine Prijs van Sneek en behaalt in de finale de derde plaats. Het radioprogramma De Wilde Wereld van de VPRO zendt een ritmetrack uit waar bands een nummer mee kunnen maken. De inzending van It Dockumer Lokaeltsje (een liedje over drie spoken die meedoen aan de Elfstedentocht) oogt veel succes. De belangstelling van de VPRO moedigt de bandleden aan een plaat opnemen. Het debuutalbum krijgt de controversiƫle titel Wil Met U Neuken. De groep doet een radiosessie voor het programma Backline en playbackt Klunen In De Dunen voor het jongerenprogramma Jonge Helden.

1987

Op het tweede album Moddergat wordt de lijn van het debuut doorgetrokken.

1988

It Dockumer Lokaeltsje valt uiteen. Sijbenga gaat in Deinum spelen, De Jong en Van Essen gaan verder met Lul.

Deinum Lul

1991

Postuum verschijnt op het label Top Hole It Dockumer Totaeltsje, een compilatie met het volledige repertoire van de band inclusief de radiosessie voor de VPRO.

Discografie It Dockumer Lokaeltsje

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video It Dockumer Lokaeltsje

Video It Dockumer Lokaeltsje

it dockumer lokaeltsje - ...
it dockumer lokaeltsje - ljep(1986)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
it dockumer lokaeltsje - ljep(1986)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer