Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAAP EGGERMONT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

31-10-1946 - heden

Genre

drums, pop, producer, producers

Jaap Eggermont

Succesvolle en veelzijdige producer en maker van reclamemuziek. Is het brein achter het internationaal hits scorende Stars On 45.
Volledige biografie...

Instrumenten

drums, producer

Genoemd in de biografie van

1969   Casey & The Pressure Group
1969   Golden Earring
1969   Swinging Soul Machine
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jaap Eggermont

Succesvolle en veelzijdige producer en maker van reclamemuziek. Is het brein achter het internationaal hits scorende Stars On 45.

In bezetting van

Golden Earring   drums
Stars On 45   producer

1963 - 1968

Jaap Eggermont (31 oktober 1946) maakt deel uit van de Haagse Golden Earrings. Hij vervangt in 1963 drummer Fred van der Hilst. Eggermont maakt aldus de opkomst van de groep tot mega-succesact geheel mee. Golden Earrings scoren de ene hit na de andere, waarvan That Day, If You Leave Me, Sound Of A Screaming Day, Together We Live Together We Love, I've Just Lost Somebody, Dong Dong Di Ki Di Gi Dong (voor het eerst met nieuwe zanger Barry Hay) en Just A Little Bit Of Peace In My Heart allen de top tien halen.

1969

Eggermont besluit dat het tijd is om een nieuwe uitdaging aan te gaan en vindt deze in het producerswerk.Hij produceert platen van Livin' Blues (Sonny Boy) en Swinging Soul Machine (de hits Spooky's Day Off, Stop The Machine en The Band).

Livin' Blues Swinging Soul Machine

1970 - 1980

Jaap Eggermont is in de jaren zeventig mede verantwoordelijk voor de successen van de acts Greenfield & Cook (top tien hits met Only Lies, Don't Turn Me Loose en Easy Boy), Earth & Fire (maar liefst negen top tien hits), Smyle (It's Gonna Be Alright), Long Tall Ernie & The Shakers (Do You Remember), Sandy Coast (True Love That's A Wonder en Summertrain), Spooky & Sue (top tien hits met Swinging On A Star, You Talk Too Much en I've Got The Need) en Catapult (Let Your Hair Hang Down).

Catapult Greenfield & Cook Long Tall Ernie and the Shakers Sandy Coast Spooky & Sue

1981 - 1985

De grootste successen haalt Eggermont met Stars On 45, compilaties van oude hits op een discobeat, waaronder The Beatles. Met behulp van een aantal studiomuzikanten aangevuld met zanger Bas Muys, die in de groep Smyle al eerder bewijst goed John Lennon te kunnen imiteren, maakt Eggermont van Stars On 45 een goed lopende hitmachine die het ook internationaal goed doet. In 1981 krijgen Martin Duiser en Jaap Eggermont de Exportprijs voor Stars on 45.

Bas Muys Stars On 45

1988 - 2000

Opnieuw op zoek naar een nieuwe uitdaging stort Jaap Eggermont zich nu volledig op de reclamewereld. Het reclamewerk is volgens Eggermont veel afwisselender: 'De ene keer haal ik hier een heel orkest binnen en voor de volgende commercial gebruik je dan weer alleen een synthesizer.' Zijn taak is het om voor een opdrachtgever de juiste muziek te componeren en daarbij de juiste artiesten te vinden. Het componeren is teamwork. Hij doet dat doorgaans met zijn medewerkers Peter Schön (o.a. ex-Margriet Eshuys Band) en Hans Hollestelle (o.a. ex-Sandy Coast). Opdrachtgevers zijn onder andere Heineken, Royal Club, Grolsch, Unox, Shell, Wella en de campagne 'Dat Verdient Een Bloemetje' geweest.

Hans Hollestelle Margriet Eshuijs Peter Schön Sandy Coast

2005 - 2012

Eggermont reist vaak mee met Two Way Radio, de band waar zijn zoons Nelson en Dorus respectievelijk toetsen en gitaar in spelen. Two Way Radio wint in 2008 de finale van de Grote Prijs van Nederland en brengt in 2012 het afscheidsalbum Golden Record uit.

Two Way Radio

Discografie Jaap Eggermont

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jaap Eggermont

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer