Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JABBERWOCKY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - 2000

Genre

punk

Jabberwocky

Garagepunkformatie uit het zuiden van Nederland, die op regelmatige basis singles, cd's en elpees uitbrengt via allerlei onafhankelijke labels.
Volledige biografie...

Bezetting

Michel Van Lanen   zang
Patrick (1)   drums
Edwin Timmers   gitaar
Dirk (1)   basgitaar

Biografie Jabberwocky

Garagepunkformatie uit het zuiden van Nederland, die op regelmatige basis singles, cd's en elpees uitbrengt via allerlei onafhankelijke labels.

1992

Jabberwocky wordt opgericht in Brabant.

1993

De band neemt in de oefenruimte zijn eerste 7" (Girl Is Leavin' Town) met een walkman op. Het vinylplaatje verschijnt via het Groningse Kogar-label. In Amerika krijgt Jabberwocky goede reacties.

1994

In dit jaar wordt de 7" The Kings New Clothes uitgebracht.

1995

Jabberwocky neemt opnieuw een 7"-single op (We're Just Bom Bom Boys). Daarnaast wordt een eerste volledige plaat opgenomen, getiteld Tractorjockey. Het via Kogar uitgebrachte album verschijnt zowel op cd als op elpee.

1996

Via Baby Doll Records komt de 7" Drunk On The Highway uit. Wimps, een zijproject van Jabberwocky, brengen in eigen beheer de 7" Wimps Fuck Off! uit.

1997

Samen met The Firebirds wordt de splitsingle Get Fucked Up With uitgebracht. In hetzelfde jaar verschijnt ook de tweede cd/lp Finger Poppin' Time.

The Firebirds

1998

Jabberwocky levert bijdragen aan de verzamelaars Groetjes Uit Holland (Vitaminepillen) en Weird, Waxed And Wired (Radio Blast Recordings).

1999

Op het label DP (Or Not DP) wordt een gelijknamige verzamel-cds uitgebracht met daarop een nummer van Jabberwocky. Met de hulp van Tröckener Kecksbassist Theo Vogelaars neemt de band later dat jaar de lp/cd Jabberwocky op. Op Vogelaars aandringen wordt het toetsenspel van Geert-Jan van den Brand, in het dagelijks leven kerkorganist, aan de nummers toegevoegd. De muziek van Jabberwocky wordt er een stuk vrolijker door en ontstijgt het punkidioom.

Theo Vogelaars Tröckener Kecks

2000

De cd Jabberwocky wordt uitgebracht via het label van het Duitse muziekblad Ox, in samenwerking met platenmaatschappij Vitaminepillen uit Duitsland. Om de cd te promoten treedt Jabberwocky onder meer op met de Amerikaanse punkband New Bombs Turks en met garagesurfers The Firebirds uit Nederland. De Nederlandse punkband Whatever neemt 17 liedjes van Jabberwocky op hun gelijknamige cd. In november gaat Jabberwocky uit elkaar na meningsverschillen over de te varen muzikale koers.

The Firebirds

2008

Michel van Lanen wordt leadzanger in de hardrockband LA Stryker.

Discografie Jabberwocky

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jabberwocky

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer