Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JACKY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

country, gitaar, singer-songwriter, zang

Online

Facebook
Officiële website

Jacky

Jacky alias zangeres Jacqueline van der Griend volgt in 1998 Ilse DeLange op als zangeres van Cash On Delivery en maakt ruim vijftien jaar deel uit van deze countryband. Ze wint zes keer bij de Dutch Country Music Association de prijs voor beste countryzangeres van Nederland, in 2000, 2003, 2004, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2003   Cash On Delivery
2006   Ruud Hermans
2013   Cash On Delivery
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jacky

Jacky alias zangeres Jacqueline van der Griend volgt in 1998 Ilse DeLange op als zangeres van Cash On Delivery en maakt ruim vijftien jaar deel uit van deze countryband. Ze wint zes keer bij de Dutch Country Music Association de prijs voor beste countryzangeres van Nederland, in 2000, 2003, 2004, 2005, 2007 en 2012. De zangeres maakt in 2003 een eerste soloalbum met liedjes van Emmylou Harris. Op de plaat wordt ze terzijde gestaan door Johan Jansen, Loek van Heijster en Ad Welten uit Cash On Delivery. Ze doet in juni 2006 een solo-optreden tijdens de Global Night in Nashville en doet in 2010 mee aan de talentenjacht The Voice Of Holland op RTL4. Eind 2012 tekent ze een solocontract bij Vosound Records, het label van zanger Jan Smit, en werkt ze met producer Marcel Fisser aan Living In A Lovesong (augustus 2013), haar eerste album onder de naam Jacky. Op de plaat zijn country-invloeden te horen van muzikanten als Alison Kraus, Johnny Cash, Patsy Cline en Miranda Lambert, maar ook moderne inspiratiebronnen als Mumford & Sons, The Lumineers en John Mayer. De single Living In A Lovesong is geschreven door de Amerikaanse songwriter Rob Crosby. Naast enkele songs van Amerikaanse origine staan op de plaat een compositie van Ruud Hermans en het door Jacky zelf geschreven Out There. De zangeres reist als ‘special guest’ mee tijdens de eerste theatertournee van Jan Smit die 18 november 2013 van start gaat in Hoorn.

In bezetting van

Cash On Delivery   gitaar, zang

Discografie Jacky

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jacky

Audio/Video Jacky

Video Jacky

Living In A Lovesong
Living In A Lovesong
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Living In A Lovesong

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer