Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JACOBIEN ROZEMOND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

bron: Jacobien Rozemond

Genre

klassiek, viool

Online

Officiële website

Jacobien Rozemond

Jacobien Rozemond soleert over de hele wereld als vioolsoliste in een breed repertoire, van barok tot hedendaags, van Vivaldi en Brahms tot Schnittke en McCabe.
Volledige biografie...

Instrumenten

viool

Genoemd in de biografie van

1995   Gauguin Ensemble
2006   Doris Hochscheid
2012   Sylvia Maessen

Biografie Jacobien Rozemond

Jacobien Rozemond soleert over de hele wereld als vioolsoliste in een breed repertoire, van barok tot hedendaags, van Vivaldi en Brahms tot Schnittke en McCabe.

In bezetting van

Amsterdam Sinfonietta   viool

1995 - 1996

Jacobien Rozemond studeert viool bij Davina van Wely aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en bij Ilya Grubert aan het Rotterdams Conservatorium. In 1995 studeert ze cum laude af met een tien. Tevens wint ze de Essoprijs voor het beste eindexamen van het jaar en is zij finaliste in de Vriendenkrans van het Concertgebouw te Amsterdam. Ze maakt deel uit van het Koechlin Ensemble, waarmee zij de eerste Kammer-Sinfonie van Arnold Schönberg uitvoert, in de kwintet-bewerking van Anton Webern, tijdens het Mahlerfeest van het Concertgebouw. Rozemond studeert verder in Londen bij de Japanse violist David Takeno. Ook neemt zij zanglessen bij de sopranen Marjanne Kweksilber en Valérie Guillorit. Ze is concertmeester van het Tanglewood Music Festival Orchestra en werkt zodoende samen met de Japanse dirigent Seiji Ozawa.

Marjanne Kweksilber

1997

Jacobien Rozemond wordt vast lid van het Combattimento Consort Amsterdam. Hierbij soleert zij in de vioolconcerten van Antonio Vivaldi. Daarnaast heeft zij met het Leo Smit Ensemble regelmatig optredens. Dit ensemble is opgericht ter nagedachtenis aan de Nederlandse, in de Tweede Wereldoorlog omgekomen, componist Leo Smit.

Combattimento Consort Amsterdam Leo Smit Leo Smit Ensemble

2000

Jacobien Rozemond speelt de première van Elef lajla-we-lajla van de componist René Samson. Hij heeft dit stuk geschreven in opdracht van Jacobien Rozemond. In haar theatrale soloprogramma rond de vertellingen van Duizend-en-één-nacht wordt Elef lajla-we-lajla veelvuldig uitgevoerd. Hierbij zingt en speelt ze tegelijkertijd, zichzelf begeleidend met voetbellen.

2003

Tijdens de première van Les martinets noirs (voor 2 violen en strijkorkest) van de Britse componist John MacCabe soleert Rozemond, samen met Candida Thompson, bij Amsterdam Sinfonietta. Bij dit ensemble is Rozemond aanvoerder van de tweede violen en treedt zij regelmatig op als solist en concertmeester. Bij het Ruysdael Kwartet wordt ze aangesteld als tweede violiste.

Amsterdam Sinfonietta

2007

Jacobien Rozemond verlaat het Ruysdael Kwartet waarmee ze in 2006 de Kersjesprijs wint. Als kamermusicus speelt zij regelmatig op festivals in Nederland, Engeland, Italië en Australië.

Ruysdael Kwartet

2009

Jacobien Rozemond werkt samen met het Amsterdam Bridge Ensemble aan de opnamen van de kamermuziek van Hendrik Andriessen en René Samson.

Hendrik Andriessen

2014

Samen met onder andere trombonist Jörgen van Rijen, luitist Mike Fentross en violist Reinier Reijngoud speelt Rozemond het programma Abbellimenti Bohémiens, met muziek van Heinrich Ignaz Franz Biber, Luciano Berio, Antonio Bertali, Erwin Schulhoff en John Dowland. Ook haar Duizend-en-één-nacht, het soloconcert voor volwassenen over Shéhérazade, staat op het programma, met muziek van Heinrich Ignaz Franz Biber, Johann Sebastian Bach, Nikolai Rimsky Korsakov, René Samson, Alan Ridout, Sylvia Maessen en Raaf Hekkema.

Jörgen van Rijen Mike Fentross Raaf Hekkema Reinier Reijngoud Sylvia Maessen

Discografie Jacobien Rozemond

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jacobien Rozemond

Audio/Video Jacobien Rozemond

Video Jacobien Rozemond

Jacobien Rozemond_Youtube
Jacobien Rozemond_Youtube
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Jacobien Rozemond_Youtube

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer