Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JACQUES OGG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

28-08-1948 - heden

Genre

barok, fortepiano, klassiek, klavecimbel, orgel

Online

Officiële webstite

Jacques Ogg

Van de vele opnamen van klavecinist Jacques Ogg is zijn uitvoering van de Goldberg variaties van Bach de bekendste.
Volledige biografie...

Instrumenten

fortepiano, klavecimbel, orgel

Genoemd in de biografie van

1948   Wilbert Hazelzet

Biografie Jacques Ogg

Van de vele opnamen van klavecinist Jacques Ogg is zijn uitvoering van de Goldberg variaties van Bach de bekendste.

1948 - 1969

Jacques Ogg wordt op 28 augustus 1948 te Maastricht geboren. In die stad studeert hij dan ook klavecimbel bij Anneke Uittenbosch en orgel bij Kamiel D'Hooge.

1970 - 1999

Aan het Amsterdams conservatorium studeert Ogg verder bij Gustav Leonhardt en sluit zijn klavecimbelstudie in 1974 af. Niet alleen het solorepertoire voor klavecimbel en fortepiano vertolkt Ogg, ook speelt hij regelmatig samen met andere barokmusici zoals Wilbert Hazelzet (traverso), Jaap ter Linden (barokcello en viola da gamba) en Christiaan Norde (cello). Tevens speelt hij als solist bij het Orkest van de Achttiende Eeuw en is hij actief als dirigent. Ook treedt hij regelmatig op met Concerto Palatino.

Gustav Leonhardt Jaap ter Linden Orkest van de Achttiende Eeuw Wilbert Hazelzet

2000 - 2012

Sinds 2000 is Jacques Ogg werkzaam als artistiek leider van het Lyra Baroque Orchestra in Saint Paul te Minnesota. Daarnaast geeft hij regelmatig masterclasses, niet alleen in Nederland maar ook in Brazilië, Spanje, Canada, Portugal, Argentinië, Polen en de Verenigde Staten. In Den Haag vervult hij de functie van docent aan het Koninklijk Conservatorium. Als jurylid wordt Ogg uitgenodigd in verschillende wedstrijden zoals Bach Wettbewerb in Leipzig, Praagse Lente en de Jurow Competition in de Verenigde Staten.

Discografie Jacques Ogg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jacques Ogg

Audio/Video Jacques Ogg

Video Jacques Ogg

Johann Sebastian Bach
Johann Sebastian Bach
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Johann Sebastian Bach

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer