Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JACQUES VERBURGT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1947 - 2009

Genre

achtergrondzang, arrangeur, basgitaar, componist, componisten, gitaar, producer, producers, sessiemuzikanten, zang

Jacques Verburgt

Jacques Verburgt speelt in verschillende bands als The Sea-Rollers, The Sparks en Clover Leaf. Hij produceert liedjes voor verschillende muzikanten en is ook te horen als (bas)gitarist op platen. Later produceert hij samen met John van de Ven vele albums voor André Hazes.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, arrangeur, basgitaar, componist, gitaar, producer, zang

Genoemd in de biografie van

1998   Frans Bauer

Biografie Jacques Verburgt

Jacques Verburgt speelt in verschillende bands als The Sea-Rollers, The Sparks en Clover Leaf. Hij produceert liedjes voor verschillende muzikanten en is ook te horen als (bas)gitarist op platen. Later produceert hij samen met John van de Ven vele albums voor André Hazes.

In bezetting van

Clover Leaf   basgitaar
Mike & The Old Hippies   gitaar
The Sparks   basgitaar, zang

1947

Jacques Verburgt wordt geboren op 13 november 1947 in Halsteren, vlak bij Bergen op Zoom.

1958 - 1959

Op 11-jarige leeftijd gaat Verburgt gitaar spelen. Hij krijgt ook les, maar dat vindt hij maar een saaie bedoeling. Verburgt leert zichzelf spelen en zit al snel in een bandje.

1960 - 1963

Verburgt gaat in 1960 in de rock- en beatgroep The Sea-Rollers spelen. Omdat de vaste bassist een keer niet komt opdagen krijgt Verburgt een basgitaar in zijn handen gedrukt. Hij blijft in verschillende bands basgitaar spelen. Pas later pakt hij ook weer de gitaar op. Begin jaren zestig is de groep The Sea-Rollers een van de eerste gitaarbands in de omgeving van Bergen op Zoom.

1965 - 1967

Na The Sea-Rollers gaat hij spelen in een andere beatgroep: The Sparks uit Bergen op Zoom (niet te verwarren met de gelijknamige band uit Horst). De band wordt in 1962 opgericht door sologitarist Kees de Groot. De groep speelt covers van onder meer Cliff Richard, de Beatles en de Rolling Stones. In december 1965 krijgen ze een aanbod om een single uit te brengen. Het eigen geschreven nummer Come Back wordt een verkoopsucces in Brabant. De tweede single, een cover van Them, die in het najaar van 1966 wordt uitgebracht scoort ook goed. Door het succes van de singles treden The Sparks regelmatig op in het zuiden des lands. In 1967 is er een optreden in Bielefeld, Duitsland. In Bremen worden zelfs tv-opnamen gemaakt. De band valt in november 1967 uit elkaar omdat gitarist Eugène den Hoed liever blues wil spelen.

The Sparks

1968 - 1972

Verburgt loop Den Hoed al snel weer tegen het lijf als ze in 1968 in een popband songs coveren van Jimi Hendrix en Cream. De band kent enkele wisselingen en gaat onder de naam Clover Leaf eigen composities spelen. Clover Leaf, met de charismatische zanger Achmad Albar, brengt met succes enige singles uit. De groep bereikt onder meer met het nummer What Kind Of Man de hitlijsten. In 1972 is de koek op en valt de band uiteen. In 1973 wordt nog de single Woman uitgebracht.

1974

Na Clover Leaf gaat hij even spelen bij Jack de Nijs, die zijn naam dan al heeft veranderd in Jack Jersey. Verburgt arrangeert zijn plaat In The Still Of The Nigth. Naast Jersey speelt hij mee op een paar singles van Frank en Mirella. Hij arrangeert het album Rosita van André Mos en speelt mee op de lp Vrije Vogel van Luk Bral.

Frank en Mirella Jack Jersey

1975 - 1985

Verburgt maakt vanaf midden jaren zeventig sporadisch deel uit van een band en ontplooit zich als sessiemuzikant en producer. Hij is als muzikant onder meer te horen op platen van John Spencer en Elly en Rikkert. Verburgt produceert platen voor Frank en Mirella, Cock van der Palm (De 14 Beste Van Cock van der Palm, 1984) en Tina Trucker (Zingend Onderweg, 1986) en arrangeert de plaat Solamente Per Te van Willy Alberti.

Elly & Rikkert John Spencer Willy Alberti

1988

In 1988 verongelukt Tim Griek, de producer van André Hazes. Jacques Verburgt maakt samen met John van de Ven dan al deel uit van het productieteam van Hazes. Het eerste album wat hij alleen met John van de Ven produceert, is Liefde, Leven, Geven. Tot de dood van Hazes is Verburgt als medeproducer en muzikant betrokken bij alle platen die hij uitbrengt.

André Hazes John van de Ven

1990 - 1999

Naast Hazes werkt Verburgt in de jaren negentig ook intensief met Frans Bauer, Marianne Weber en Guus Meeuwis. Op alle platen die zij in deze periode uitbrengen is Verburgt te horen als gitarist of basgitarist. Daarnaast produceert hij voor Henk Wijngaard, Stella, André Mos, Clarion Singers (Love Letters, 1993) en Jacques Herb, componeert hij Please Don't Go (1994) van Tony Light en speelt hij mee op Goud Collectie Klaas Veen (1999) van Klaas Veen. Tussen alle sessiewerkzaamheden in komen The Sparks in oktober 1997 bijeen voor een geslaagde reünie.

Frans Bauer Henk Wijngaard Jacques Herb Marianne Weber Stella

2000

Verburgt gaat in de countryband Mike & The Old Hippies spelen. In de band komt hij gitarist Jan Verhagen tegen met wie hij in de jaren zestig in The Sparks speelt.

Mike & The Old Hippies

2001

Verburgt levert bijdragen op het album In Eigen Woorden van Frank Verkooyen.

2003

Met Mike & The Old Hippies staat hij op het grote festival Floralia Country in Oosterhout. De band neemt een live-cd op waar enkel covers op staan. Verder blijft de groep voor Verburgt een leuke hobbyband waarmee hij soms op feesten en partijen staat.

2004

Verburgt is als componist betrokken bij Follow You To Paradise van Mike Melvin. In september overlijdt volkszanger André Hazes. Kort na het overlijden vindt in de ArenA een herdenkingsavond plaats. Verburgt houdt samen met Van de Ven een korte speech.

2005

In het najaar vindt in Ahoy' een herdenkingsavond plaats voor André Hazes waar verschillende artiesten nummers van de zanger brengen. Verburgt speelt die avond mee als muzikant.

2006

Jacques Verburgt verzorgt de gitaarpartijen op Je Bent Voor Mij De Man, een album van Corry Konings met teksten die in 1983 speciaal voor de zangeres zijn geschreven door André Hazes.

Corry Konings

2009

Op 10 november overlijdt Jacques Verburgt in zijn woonplaats Halsteren aan de gevolgen van een hersentumor. Postuum ontvangt hij de SENA Oeuvre Award. De prijs wordt door de naburige rechtenorganisatie SENA toegekend aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt om de waarde van muziek voor mens en maatschappij te benadrukken en te vergroten.

Discografie Jacques Verburgt

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jacques Verburgt

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer