Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN ADRIAAN ZWARTEVEEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jan Adriaan Zwarteveen en Jordy van Loon

Genre

componist, componisten, producer, producers, tekstdichters, tekstschrijver

Pseudoniemen

Jan Zwarteveen

Jan Adriaan Zwarteveen

Jan Adriaan Zwarteveen is naast tekstdichter en componist ook producer voor uiteenlopende artiesten waaronder Imca Marina, Bonnie St. Claire, Jacques Herb en Hepie & Hepie. Hij produceert ook de hitsingles The Ultimate Escape en Deliverance van Kevin's Crew. Zwarteveen is jarenlang samen met Hans Gouweloos verantwoordelijk voor de backcatalogus van ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, producer, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

1996   Jacques Herb
2005   Ede Staal
2008   Jordy van Loon

Biografie Jan Adriaan Zwarteveen

Jan Adriaan Zwarteveen is naast tekstdichter en componist ook producer voor uiteenlopende artiesten waaronder Imca Marina, Bonnie St. Claire, Jacques Herb en Hepie & Hepie. Hij produceert ook de hitsingles The Ultimate Escape en Deliverance van Kevin's Crew. Zwarteveen is jarenlang samen met Hans Gouweloos verantwoordelijk voor de backcatalogus van platenmaatschappij Dureco. Hij begint eind jaren negentig zijn eigen label JAZ, vernoemd naar de initialen van zijn naam. Een van de platen op JAZ is de in 2005 postuum uitgebrachte single I'm In The Blues van de in 1986 overleden Groningse zanger Ede Staal. Op JAZ verschijnt ook de met een Rembrandt Award bekroonde musical Wat Zien Ik?! (2006). Zwarteveen ontdekt zanger Jordy van Loon (Voorburg, 16 juni 1993) en produceert zijn hitsingle Verliefdheid Is Een Toverbal (2008) en debuutalbum Een Kusje Voor Jou. In 2014 werkt hij mee aan het comeback album van Hein Simons als co-producer en tekstschrijver. Het album verschijnt op het JAZ label.

Discografie Jan Adriaan Zwarteveen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jan Adriaan Zwarteveen

Audio/Video Jan Adriaan Zwarteveen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer