Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN BOEZEROEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jan Boezeroen in 1993

Periode

02-10-1933 - heden

Genre

amusementsmuziek, carnaval, levenslied

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Disko Johnny, Jan Soldaat

Jan Boezeroen

Jan Boezeroen (pseudoniem van Johnny Goverde) is zanger van feestelijk Nederlandstalig repertoire, carnavalsliedjes en levensliederen. In 1968 zingt hij het lied Ik Ben Hein De Kastelein in de televisieshow Voor De Vuist Weg van Willem Duys, wat hem een contract oplevert bij platenmaatschappij CNR. Na ongeveer kleine twintig jaar optredens ...
Volledige biografie...

Biografie Jan Boezeroen

Jan Boezeroen (pseudoniem van Johnny Goverde) is zanger van feestelijk Nederlandstalig repertoire, carnavalsliedjes en levensliederen. In 1968 zingt hij het lied Ik Ben Hein De Kastelein in de televisieshow Voor De Vuist Weg van Willem Duys, wat hem een contract oplevert bij platenmaatschappij CNR. Na ongeveer kleine twintig jaar optredens met band, breekt hij in 1970 als soloartiest door met de hitsingle De Fles, een levenslied over een alcoholistische zeeman ('Omdat ik nooit liefde kreeg/Ben ik aan de fles gegaan'). De tekst is van Enrico Paoli (pseudoniem van de Amsterdamse zanger Henk Paauwe), de muziek van Jan de Koning en de productie van Jack de Nijs. Boezeroen scoort ook hits met Cock van der Palm als het duo De Piraten.

In bezetting van

De Piraten   zang

Discografie Jan Boezeroen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jan Boezeroen

Audio/Video Jan Boezeroen

Video Jan Boezeroen

Jan Boezeroen ♪ Clown, Be...
Jan Boezeroen ♪ Clown, Beste Clown ♫
Jan Boezeroen - De Fles
Jan Boezeroen - De Fles
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Jan Boezeroen ♪ Clown, Beste Clown ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer