Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN ROOYMANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jan Rooymans

Genre

coverbands, pop/rock, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten, zang

Online

Facebook
Officiële website
Officiële website

Jan Rooymans

Jan Rooymans is componist, toetsenist en zanger. Hij werkt samen met onder meer Fluitsma & van Tijn en VanVelzen en is betrokken bij hits van Peter de Koning ('t Is Altijd Lente In De Ogen Van De Tandartsassistente) en Danny de Munk (Kontje). Rooymans vormt een interactieve coveract met drummer ...
Volledige biografie...

Instrumenten

toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

2011   Golden Earring

Biografie Jan Rooymans

Jan Rooymans is componist, toetsenist en zanger. Hij werkt samen met onder meer Fluitsma & van Tijn en VanVelzen en is betrokken bij hits van Peter de Koning ('t Is Altijd Lente In De Ogen Van De Tandartsassistente) en Danny de Munk (Kontje). Rooymans vormt een interactieve coveract met drummer Martijn Klaver en is vanaf april 2011 de vaste toetsenist tijdens de elektrische optredens van de Golden Earring.

In bezetting van

Golden Earring   toetsinstrumenten

1990 - 1998

Jan Rooymans studeert op het Rotterdams Conservatorium de hoofdvakken Toegepaste Elektronica en Zang. In 1996 heeft hij samen met mede-zangstudent Peter de Koning de hit 't Is Altijd Lente In De Ogen Van De Tandartsassistente.

Peter de Koning

2000 - 2008

Voor het VARA-televisieprogramma Jules Unlimted componeert hij in de periode 2001-2003 samen met drummer Arno van Nieuwenhuize (Metropole Orkest) de muziek. Rooymans is betrokken bij het Engelstalige album Feel (2004) van acteur en zanger Antonie Kamerling en schrijft (mee aan) de songs Silence In My Heart, Trap Of Time en Feel. Van 2000 tot en met 2004 speelt hij af en toe in Crazy Pianos in Scheveningen waar hij Roel van Velzen (VanVelzen) introduceert. Voor VanVelzens debuutalbum Unwind schrijft Rooymans mee aan de nummers I'll Stand Tall en Fools en hij zingt mee in het achtergrondkoor. Met Harold Mingels (ex-Volumia) maakt hij diverse leaders voor televisie (EO, NCRV, RTL4) en muziek voor reclame (ING ).

Antonie Kamerling Metropole Orkest VanVelzen

2009 - 2011

Jan Rooymans verhuist met zijn studio naar Soundwise, de studio van Fluitsma & Van Tijn. Samen met hen schrijft hij songs voor Danny de Munk (Kontje en Allerbeste Vriend), Monique Smit (Jij Bent Zeg Maar) en Arie Ribbens (Met Jou Word Ik 100). Daarnaast schrijft hij in 2009 samen met Mike Schaperclaus het kampioenslied Altijd AZ van voetbalclub AZ en Flapuit voor het album Lachen Is Gezond van Kinderen Voor Kinderen. Voor Kinderen Voor Kinderen schrijft Rooymans met Jaco van der Steen later ook de bonustrack Wie Ik Ben. In 2010 mixt hij de single Leaving Me van Charlie Dée. Samen met drummer Martijn Klaver vormt hij een interactief coverduo dat verzoeknummers speelt op bedrijfsfeesten. De toetsenist wordt in 2011 door de Golden Earring gevraagd mee naar Engeland te gaan om het nieuwe album in te spelen. De repetities bevallen zo goed dat hij vanaf april 2011 de vaste toetsenist wordt tijdens de elektrische liveshows van de Haagse band.

Arie Ribbens Danny de Munk Fluitsma & Van Tijn Golden Earring Kinderen Voor Kinderen Monique Smit

2012 - 2013

De toetsenist werkt mee aan het album Tits 'n Ass van de Golden Earring. Hij levert compositiebijdragen aan het album Breaking Away van Lisa Lois, het liedje Chocolatte van Raffaëla Paton (Nationaal Songfestival) en schrijft mee aan het liedje Vriend op het album Alles Met Je Delen van volkszanger Frans Duijts.

Frans Duijts Lisa Lois Raffaëla Paton

Discografie Jan Rooymans

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jan Rooymans

Audio/Video Jan Rooymans

Video Jan Rooymans

Roept U Jan Maar
Roept U Jan Maar
Golden Earring - Jan Rooy...
Golden Earring - Jan Rooymans
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Golden Earring - Jan Rooymans

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer