Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN DE WINTER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1946 - 1967

Genre

producer, producers

Jan de Winter

Na een carrière bij de AVRO als programmamaker en chef lichte muziek vertrekt Jan de Winter eind jaren vijftig naar platenmaatschappij Phonogram waar hij als programmaleider verantwoordelijk wordt voor de labels Decca en Fontana. Bij Phonogram werkt hij samen met Rine Geveke en Bert Schouten. Eind jaren zestig vertrekt De ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Biografie Jan de Winter

Na een carrière bij de AVRO als programmamaker en chef lichte muziek vertrekt Jan de Winter eind jaren vijftig naar platenmaatschappij Phonogram waar hij als programmaleider verantwoordelijk wordt voor de labels Decca en Fontana. Bij Phonogram werkt hij samen met Rine Geveke en Bert Schouten. Eind jaren zestig vertrekt De Winter bij Phonogram en gaat hij werken voor muziekuitgeverij Chappell Music (Strengholt).

1946 - 1956

Jan de Winter werkt in 1946 al bij de AVRO. Zo nu en dan is hij medeproducer van het variétéprogramma De Bonte Trein, dat op de dinsdagavond wordt uitgezonden. Daarnaast presenteert/produceert hij ook iedere veertien dagen Radioscoop, een afwisselend theaterprogramma met aan het eind een hoofdfilm. Verder is hij verantwoordelijk voor de muziek bij Plakboeken, het programma Hallo Amerika en voor de muziek bij het verzoekplatenprogramma Contact. Tussen 1950 en 1956 is De Winter chef lichte muziek bij de AVRO en presenteert hij het programma AVRO Jazz Sociëteit, dat nogal onregelmatig wordt uitgezonden en verschillende gastpresentatoren heeft.

1957 - 1967

De Winter vertrekt bij de AVRO en gaat naar platenmaatschappij Phonogram waar hij wordt aangesteld als programmaleider/producer. Hier krijgt hij de labels Decca en het nieuwe Fontana onder zijn hoede. Begin jaren zestig neemt hij platen op met Nederlandse acts als Rein de Vries, Fouryo's, Firebirds, René & The Alligators en The Four Sweeters Skiffle Group (de single Heavenly Woman/Home Little Home). Na zijn Phonogram-periode, eind jaren zestig, vertrekt De Winter naar een muziekuitgeverij en vervolgens naar Strengholt (Chappell Music).

Fouryo's Rein De Vries Renée & The Alligators

Discografie Jan de Winter

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jan de Winter

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer