Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JANE DOE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1996 - 2004

Genre

rock

Jane Doe

Tilburgse band met als middelpunt zangeres Anne Schuurmans. De melodieuze rock heeft verwantschap met het geluid van Alanis Morissette.
Volledige biografie...

Bezetting

Wilco Remsberg   gitaar
Bart Erkelens   gitaar
Bas Van Iersel   drums
Anne Schuurmans   zang
Ewout Willems   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Peter Süoss   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2000   Chabliz
2002   a balladeer
2002   Handsome 3some

Biografie Jane Doe

Tilburgse band met als middelpunt zangeres Anne Schuurmans. De melodieuze rock heeft verwantschap met het geluid van Alanis Morissette.

1996

Zangeres Anne Schuurmans, medewerkster bij Stichting Brabant Pop, en drummer Bas van Iersel reageren op een advertentie die gitarist Bart Erkelens en Peter Suoss plaatsen in een Tilburgse muzikantenbank. In eerste instantie speelt de groep, naast enkele eigen nummers, ook covers van ondermeer Alanis Morissette, Cranberries en K's Choice. Na een halfjaar wordt in de studio van Erkelens de eerste demo Lions & Snakes opgenomen. De vier nummers tellende tape verschijnt in een oplage van honderd. Toekomstige gitarist Wilco Remsberg staat tussen het publiek als Jane Doe in december z'n live-debuut heeft in 't Tref te Hilvarenbeek.

1997

Remsberg voegt zich bij de band. De covers worden van de setlist geschrapt. Met louter eigen materiaal doet Jane Doe voor het eerst en voor het laatst mee aan een bandcompetitie. Ze behalen de tweede plaats op het Breda Barst Festival. De eerste demo wordt aangevuld met live-nummers en krijgt de nieuwe titel After The Rain. De cassette wordt Demo van de Maand in het september-nummer van muziekblad FRET. Een ruwe versie van het eerste album Behind Bars wordt naar diverse platenmaatschappijen verzonden.

1998

Jane Doe tekent bij Zaika, een sublabel van Dureco. In juni verschijnt de eerste single From Now On, de begeleidende videoclip wordt gemaakt door Maarten Corbijn. Het eerste optreden voor de nationale radio is tijdens een nachtprogramma van DJ Gerry Jungen op Radio 3. Het in een studio in Weesp afgemaakte album Behind Bars wordt in de herfst gepresenteerd met een dubbelconcert en de nieuwe single Betrayed. DJ Isabelle, net van clipzender TMF overgestapt naar Radio3, draait de single vaak in haar programma Isabelle en nodigt de band uit voor een akoestische sessie. De akoestische versies van Betrayed en Waiting For The Day belanden als extra tracks op de single Waiting For The Day, aangevuld met opnames van Leidsekade Live en 2 Meter Sessies.

1999

De single Waiting For The Day bezorgt Jane Doe de eerste optredens voor nationale televisie: zowel live unplugged in het TMF-programma Bridget On Air als playbackend bij Jos Brink. Tijdens de zomer neemt de band het tweede album op in de Fendal Sound studio's in Loenen aan de Vecht. De cd-presentatie van How Are You..? wordt gedeeltelijk live uitgezonden op Radio3, een uitzending die door geluidstechnische problemen geen succes wordt. Het optreden samen met Kane en Krezip tijdens het eenjarig bestaan van het programma Isabelle klinkt wel goed. Jane Doe promoot het nieuwe album met een akoestische clubtour.

2000

Tijdens een presentatie op het Eurosonic festival in Groningen wordt de band-bus leeggeroofd. De single Worse haalt de medium rotatie lijst van Radio3 en staat enkele weken genoteerd in de Cybertop 50. De optredens in de Radio 3-programma's van Henk Westbroek en Patrick Kicken worden opgemerkt door het management van Ilse DeLange, dat optredens regelt voor de vele zomerfestivals in Nederland. The World Is Yours wordt de derde single van het album How Are You..? Omdat TMF het speciaal voor de zender live opgenomen You Were The One regelmatig uitzend verschijnt de album versie op single. Jane Doe gaat als voorprogramma van Ilse DeLange het land door.

Ilse DeLange

2001

Bassist Peter Süoss verlaat de band wegens muzikale meningsverschillen. Han Hagemans is zijn vervanger. Jane Doe verzorgt de muziek voor het TV programma Goed, Beter, Best bij Omroep Brabant. In de dertiende en laatste aflevering is Jane Doe zelf ook te zien in een special rond het vijfjarig bestaan van de band. Voor Omroep Brabant doet Jane Doe ook een optreden samen met Het Metropole Orkest.

2002

Na de overname door Strengholt verbreekt Dureco het contract met Jane Doe. De band neemt een videoclip op voor het nummer Better Days en begint in oktober aan de opnamen voor het derde album.

Handsome 3some

2003

Jane Doe wordt uitgebreid met toetsenist Ewout Willems. Eind oktober verschijnt in eigen beheer de single You've Got Me, de laatste release van de band.

2004 - 2005

Anne Schuurmans werkt samen met Bart Erkelens aan nieuwe melodieuze popliedjes en tekent een contract bij het label Diesel Joy Records. In juni verschijnt onder de naam Flaming June haar eerste single So This Is Heaven.

Flaming June

2006

In de herfst komt van Flaming June het debuutalbum Does It Really uit.

2007

Anne Schuurmans geeft met haar bedrijf Voicebuilding zangles, workshops en coaching aan pop-, rock-, en musicalzangers.

2009 - 2011

Bassist Peter Süoss speelt in de Tilburgse/Bredase band Awash en brengt met hen de EP's Seven Years (2009) en Inner Drive (2011) uit.

Discografie Jane Doe

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jane Doe

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer