Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JANNE SCHRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Janne Schra

Periode

21-12-1981 - heden

Genre

alt. country, folk, pop/rock, zang

Online

Officiële website

Janne Schra

Janne Schra is tussen 2001 en 2010 zangeres van de succesvolle Utrechtse band Room Eleven. Ze gaat vanaf 2010 solo verder, eerst onder de naam Schradinova, later onder eigen naam.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Rani Kumar   altviool
Jurgen Burdorf   gitaar, mandoline
Camilla van der Kooij   viool
Gijs Anders van Straalen   percussie
Sietse van Gorkom   viool
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2011   Happy Camper
2011   Kraak & Smaak
2013   Maaike Ouboter

Biografie Janne Schra

Janne Schra is tussen 2001 en 2010 zangeres van de succesvolle Utrechtse band Room Eleven. Ze gaat vanaf 2010 solo verder, eerst onder de naam Schradinova, later onder eigen naam.

In bezetting van

Room Eleven   zang
Schradinova   zang

2001 - 2009

Janne Schra is zangeres bij de succesvolle formatie Room Eleven.

Room Eleven

2010

In januari maakt Room Eleven bekend dat ze uit elkaar gaan. Janne Schra brengt onder de naam Schradinova in oktober het album India Lima Oscar Victor Echo You uit, met bijdragen van de Zweedse producer Johan Lindström, Torre Florim (De Staat), Tjeerd Bomhof (Voicst), John Beck, Tony Roe en David Pino. Janne Schra verhuist van Amsterdam naar Nijmegen. Geïnspireerd door een optreden met de Americana- en folkmuzikant M. Ward in het Utrechtse Vredenburg verschuift haar repertoire van jazz naar folk en country, met invloeden van onder anderen Feist, Nancy Sinatra, Van Morrisson en Nina Simone.

Schradinova

2012 - 2013

Janne Schra in 2012 Op 8 september 2012 speelt Janne Schra op het festival Into The Great Wide Open onder haar eigen naam de eerste show in nieuwe bezetting, bestaand uit het Red Limo-strijkkwartet, gitarist Jurgen Burdorf en percussionist Gijs Anders van Straalen. In het najaar van 2012 verschijnt een EP, opgenomen met de Zweedse producer Tobias Fröberg, en gaat de zangeres op theatertournee met het programma De Nieuwe... Janne Schra. In 2013 komt het eerste album onder haar eigen naam uit.Tijdschrift OOR noemt 'Eyes on the prize' het prijsnummer van de plaat. Het is een cover van en duet met de Amerikaanse singer-songwriter M. Ward. Op het album wordt ze op een aantal nummers begeleidt door het Red Limo String Quartet. Met dit kwartet maakt ze ter promotie van het album een tournee langs de Nederlandse theaters.

2014 - 2015

In 2014 maakt ze samen met Torre Florim (De Staat) de muziek bij de televisieserie Hollands Hoop. Het album Ponzo verschijnt in februari 2015 gevolgd door een landelijke clubtour.

Torre Florim

Discografie Janne Schra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Janne Schra

Audio/Video Janne Schra

Video Janne Schra

Janne Schra - Different (...
Janne Schra - Different (official video)
SPEAK UP - JANNE SCHRA
SPEAK UP - JANNE SCHRA
Brugfeest Huizen - Janne ...
Brugfeest Huizen - Janne Schra en The Big Hunger - Shiness
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Janne Schra - Different (official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer