Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAYDEE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jaydee

Periode

1993 - heden

Genre

house

Jaydee

AVRO-presentator en DJ Robin Albers wordt in 1992 bij die omroep ontslagen, waardoor het eerste landelijk te beluisteren houseprogramma (For Those Who Like To Groove) stopt. Maar Robin stopt niet met house, want zijn eerste productie, onder de artiestennaam én producersnaam Jaydee, wordt een internationale dancehit: Plastic Dreams. Het nummer ...
Volledige biografie...

Bezetting

Robin Albers   producer

Overige muzikanten

Fernando Buzza   drums
Andre Oorsel   gitaar
Richard Deighton   basgitaar
Joyce Deighton   percussie

Genoemd in de biografie van

1986   DJ Gizmo
1992   Jamez
1993   The Sunclub
Meer resultaten... Minder resultaten

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

27-8-22, Wooferland, Halfweg

Biografie Jaydee

AVRO-presentator en DJ Robin Albers wordt in 1992 bij die omroep ontslagen, waardoor het eerste landelijk te beluisteren houseprogramma (For Those Who Like To Groove) stopt. Maar Robin stopt niet met house, want zijn eerste productie, onder de artiestennaam én producersnaam Jaydee, wordt een internationale dancehit: Plastic Dreams. Het nummer groeit tot een klassieker, die wereldwijd een half miljoen exemplaren verkoopt. In Amerika staat Plastic Dreams lange tijd nummer 1 in de dance charts.

1981 - 1991

Robin Albers werkt als clubdeejay bij gerenommeerde discotheken in het land zoals de Boeg in Arnhem en Club California in Enschede. Daarnaast is hij presentator bij de AVRO, ook voor sportprogramma's op tv, maar al snel profileert hij zich met dancemusic op de radio. Hij maakt zich sterk voor de Nederlandse dance-scene door onder meer het organiseren van de nationale DJ-wedstrijden en het schrijven van een column in het eerste Nederlandse danceblad Disco Dance. In 1990 is hij de eerste met een nationaal houseprogramma op de radio. In 1991 start hij zijn eigen label First Impressions. Op dat label debuteren ondermeer in 1992 de Trancesetters (het eerste alterego van Dobre & Jamez) en Lords Of Mulu (alias Tom Holkenberg alias Junkie XL).

Junkie XL

1992 - 1998

Jaydee Als zijn contract bij de AVRO in 1992 niet verlengd wordt, gaat Robin direct verder als clubeigenaar (de Binnenplaats in Vianen) en thuisproducer. In 1995 verkoopt hij die club weer, om zich nog meer op zijn muziek toe te kunnen leggen. Zijn eerste officiële release, de clubhouse track Plastic Dreams, groeit in 1993 uit tot een internationale hit. Met een frequentie van gemiddeld één single per jaar houdt Albers zijn alter ego Jaydee tot en met 1998 actief, maar hij brengt intussen onder diverse andere pseudoniemen (Graylock vanaf 1992, Daydream vanaf 1994 en Saqqara Brothers vanaf 1995) ook nog platen uit. In 1996 start hij bovendien - samen met nog twee producers - een ander succesvol project: The Sunclub.

The Sunclub

1999 - 2002

Er verschijnen geen Jaydee singles meer, maar wel remixen van Jaydee, onder meer van DJ Dado's Ready Or Not, Jimmy Bo Horne's Spank en Maria Montell's So The Story Goes. Als clubdeejay blijft hij ook actief, met gemiddeld twee optredens per maand, die meestal buiten Nederland plaatsvinden (Praag, Egypte, Zwitserland, Portugal, Spanje, Rusland en meer). Sinds 1999 is hij resident-deejay op de een keer per kwartaal in Tropicana te Rotterdam plaatsvindende Lunapark feesten. In 2000 is Albers een van de oprichters van ID&T Radio waar hij zijn eigen programma For Those Who Like To Groove presenteert. In hetzelfde jaar wordt Robin door Rob Bolland uitgeroepen tot beste Nederlandse producer. Robin zelf ziet dit als een compliment van een vakman. Ook blijft Jaydee actief als co-producer van The Sunclub.

2003

Robin Albers is een van de schrijvers van het liedje Love Me, Don't Leave Me, de inzending van zanger William Jansen voor het Nationaal Songfestival.

Discografie Jaydee

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jaydee

Audio/Video Jaydee

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer