Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JEFFREY SPALBURG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

cabaret, hiphop, rap

Online

Officiële website

Pseudoniemen

MC Cocktail

Jeffrey Spalburg

Jeffrey Spalburg is rapper, zanger, acteur, stand-up comedian, tekstschrijver en cabaretier met eigen avondvullende voorstellingen. Voordat hij wordt toegelaten aan de Toneelschool Utrecht is Spalburg onder de naam MC Cocktail actief in de muziek. Hij rapt in verschillende hiphopgroepen, levert bijdragen op het debuutalbum van Horn Of Plenty (1996) en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap

Genoemd in de biografie van

2012   Wiboud Burkens
2013   Hipbone Connection

Biografie Jeffrey Spalburg

Jeffrey Spalburg is rapper, zanger, acteur, stand-up comedian, tekstschrijver en cabaretier met eigen avondvullende voorstellingen. Voordat hij wordt toegelaten aan de Toneelschool Utrecht is Spalburg onder de naam MC Cocktail actief in de muziek. Hij rapt in verschillende hiphopgroepen, levert bijdragen op het debuutalbum van Horn Of Plenty (1996) en de EP V.O.O.D.O. Soundtrack (1999) van het label Made In Da Shade, en maakt deel uit van onder meer de jazzdancegroep Hipbone Connection. Onder de naam Brothers Of Showbizz presenteert hij jarenlang met cabaretier Najib Amhali diverse festivals zoals Bevrijdingspop, Racism Beat It, Lowlands en De Megafestatie. Van Brothers Of Showbizz verschijnt bij Columbia Records de single Passie waarmee het duo in mei 1996 de tipparade haalt. Spalburg voegt zich als acteur bij de urban theatergroep Made In Da Shade. Hij is vaste schrijver van cabaretier Jörgen Raymann, zowel voor zijn avondvullende shows als zijn televisieproducties. Vanaf 2005 is Spalburg vast verbonden aan het Comedy Café in Amsterdam. In november 2008 gaat zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling Brommers Kiek'n in première waarmee hij zowel in Nederland als Suriname is te zien. In de show vertelt hij over zijn jeugd in Twente en zijn huidige leven in de grote stad. Na Spiekerboks (2010) volgt zijn derde voorstelling Thuus (2012). Bij het reggaelied Hengelo-o-o uit Thuus wordt in 2012 een videoclip opgenomen. De ode aan zijn geboortestad wordt in 2013 een onverwachte zomerhit. In Suriname verschijnt de remix Paramaribo-o-o met gastvocalen van Kenny B.

In bezetting van

Hipbone Connection   rap

Discografie Jeffrey Spalburg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jeffrey Spalburg

Audio/Video Jeffrey Spalburg

Video Jeffrey Spalburg

Jeffrey Spalburg - Hengel...
Jeffrey Spalburg - Hengelo-o-o
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Jeffrey Spalburg - Hengelo-o-o

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer