Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JEROEN DIRKSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

16-03-1962 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, producer, producers

Online

Officiële website

Jeroen Dirksen

Producer Jeroen Dirksen is onder meer medeverantwoordelijk voor het succes van zanger Thomas Berge. Daarnaast schrijft en/of produceert hij voor artiesten als André Hazes, Frans Bauer en een keur aan minder bekende artiesten uit de amusementswereld. Sinds 2008 runt hij zijn eigen studio World Vision Records in het Duitse Neuenhaus.
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

2008   Thomas Berge

Biografie Jeroen Dirksen

Producer Jeroen Dirksen is onder meer medeverantwoordelijk voor het succes van zanger Thomas Berge. Daarnaast schrijft en/of produceert hij voor artiesten als André Hazes, Frans Bauer en een keur aan minder bekende artiesten uit de amusementswereld. Sinds 2008 runt hij zijn eigen studio World Vision Records in het Duitse Neuenhaus.

1962 - 1973

Jeroen Dirksen (Goor, 16 maart 1962) groeit op in een muzikale familie. Zijn vader is een verdienstelijke accordeonist. De voorkeur van Dirksen gaat uit naar de piano, keyboard en synthesizer.

1974 - 1978

Hij volgt zijn studie aan het conservatorium in Enschede

1980 - 2000

Jeroen Dirksen is als toetsenist en trompettist werkzaam in verschillende show- en begeleidingsorkesten en begeleidt in die hoedanigheid optredens van onder anderen Marco Borsato, Frans Bauer, André Hazes en René Froger. In dezelfde periode is hij ook als arrangeur en producer werkzaam in verschillen Nederlandse en Duitse studio's.

2001 - 2007

Dirksen is de vaste producer voor Thomas Berge (echte naam: Chiel Ottink) en bedenkt tevens zijn artiestennaam. In totaal componeert en produceert hij bijna negen jaar voor de jonge zanger, wat resulteert in onder meer acht albums, een Zilveren Harp, een Originele Rembrandt (voor de single Geloof In Je Dromen) en de Gulden Vedel (voor Jij Bent Mijn Leven). De samenwerking met Berge houdt in juni op wanneer Dirksen een rechtzaak aanspant tegen de zanger omdat de producer naast royalty's voor liedjes ook geld wil voor optredens van Berge. In deze periode produceert en/of componeert Jeroen Dirksen voor diverse artiesten en projecten, zoals André Hazes (het lied Ik Neem Je Mee op het album Nu uit 2001), Frans Bauer (Vlieg Naar Het Paradijs op het album Durf Te Dromen uit 2001), Elz Bakker (haar album uit 2007 en de single Mijn Kind), de Jordanese zanger Pierre van Dam (o.a. de singles Griekse Melodie en Ik Heb Genoeg Van Jou), een album voor de Duitse reisorganisatie 1-2-FLY en een showintro voor Van der Valk. Daarnaast levert hij bijdragen aan musicals, schrijft hij tunes voor radio en televisie (o.a. Regio Tap en Willies Wereld op TV Oost) en werkt hij kortstondig samen met de in Ruurlo woonachtige Amerikaanse soulzanger Arthur Conley (19462003).

André Hazes Elz Bakker Frans Bauer Pierre van Dam Thomas Berge

2008 - 2010

Vanaf 2008 heeft Dirksen zijn eigen geluidsstudio World Vision Records in het Duitse Neuenhaus. Daar werkt hij onder meer aan de volgende producties:
2008 - Pip & Ruud 'Bringin It Down' (single)
2008 - Ralf Timmer 'Frei' (album)
2009 - Lucas & Gea 'Vergeten Dromen' (album)
2010 - Sealife Europe
2010 - Holland-America Line (het Afrikaliedje Laduma)
2010 - Bert Zwier (album" Samen met jou")
2010 - Arjen Boltjes 'In Mijn Herinnering' (album)

Discografie Jeroen Dirksen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jeroen Dirksen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer