Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JEROEN RIETBERGEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

19-04-1971 - heden

Genre

achtergrondzang, piano, producers, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Jeroen Rietbergen

Jeroen Rietbergen wordt van het conservatorium gestuurd omdat hij te weinig studeert en volgens zijn docenten niet muzikaal genoeg is. In de praktijk bewijst hij het tegendeel door met grote artiesten als Jan Akkerman, Candy Dulfer en Ruth Jacott te spelen. Hij is vast bandlid van Marco Borsato.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, piano, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1996   Ronald Molendijk
2011   Alain Clark
2013   Edwin Evers

Biografie Jeroen Rietbergen

Jeroen Rietbergen wordt van het conservatorium gestuurd omdat hij te weinig studeert en volgens zijn docenten niet muzikaal genoeg is. In de praktijk bewijst hij het tegendeel door met grote artiesten als Jan Akkerman, Candy Dulfer en Ruth Jacott te spelen. Hij is vast bandlid van Marco Borsato.

In bezetting van

Edwin Evers   piano
HiPS   toetsinstrumenten
Jan Akkerman   toetsinstrumenten
Marco Borsato   toetsinstrumenten
Marlayne   toetsinstrumenten
Otis Redding Revue   toetsinstrumenten
Rick DeVito   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Soulvation   toetsinstrumenten

1971

Jeroen Rietbergen wordt geboren op 19 april 1971 in Vlissingen

1981

Hij is tien jaar als hij zijn eerst pianolessen krijgt.

1989 - 1992

Rietbergen gaat in 1989 studeren aan het conservatorium in Rotterdam. In het tweede jaar wordt hij echter weggestuurd. Hij is te weinig met zijn studie bezig en heet geen muzikaal talent te zijn.

1994

Rick DeVito (ex-The Frog) brengt in 1994 zijn derde album Tribute To The Live Style uit.Rietbergen speelt mee op de plaat en doet ook een aantal concerten met DeVito.

Rick DeVito

1995 - 1998

Ruth Jacott zoekt een nieuwe begeleidingsband en Rietbergen mag op auditie komen. Hij wordt aangenomen en doet van 1995 tot 1997 twee theatertours met de zangeres. Na Ruth Jacott gaat hij spelen in de band van Candy Dulfer. Rietbergen speelt de toetspartijen in op haar album For The Love Of You dat in 1997 uitkomt. Met Dulfer doet hij verschillende tours door Europa, Amerika en Japan.

Candy Dulfer Ruth Jacott

1999 - 2000

Ton Dijkman is de drummer bij Candy Dulfer, maar speelt ook bij Jan Akkerman. Het is Dijkman die Rietbergen introduceert bij de meestergitarist. Rietbergen gaat mee op tournee en speelt in 1999 mee op zijn album Live At Alexanders.

Jan Akkerman Ton Dijkman

2001 - 2002

Via Dijkman komt Rietbergen ook in de band van Marco Borsato terecht. Rietbergen speelt mee op het album Gramercy Park van Michiel Borstlap en de cd Vuur van Roel Esseboom. Met dj Ronald Molendijk richt hij Soulvation op. De dance- en soulgroep speelt al snel op grote festivals, maar de platenverkoop valt nog tegen. Als aanstormend talent wint hij in 2002 met Soulvation wel een Essent Award. In 2002 speelt hij mee op het album Jazzah van Jan Akkerman en staat hij met Borsato drie avonden op rij in een uitverkochte Rotterdamse Kuip.

Marco Borsato Soulvation

2003

Met Soulvation scoort hij een zomerhit met Reset Your Brain. Met de bandleden Ronald Molendijk en Michel van Schie produceert hij het album C.U. van Jan Akkerman. Live doet hij niet mee met de gitarist omdat hij het te druk heeft met Marco Borsato. Samen met Paskal Jakobsen van Bløf produceert hij het liedje Mijn Ogen Zeggen Alles waarmee tiener Roel uit Goes het Junior Eurovisie Songfestival wint. Later schrijft de 14-jarige zanger in Kopenhagen ook het internationale Junior Eurovisie Songfestival op zijn naam.

2004

In januari speelt Rietbergen met Soulvation op Noorderslag. In dezelfde maand gaat in Zaandam het theaterstuk Costa! - Sterren In Concert in première. Het is een show in de sfeer van zon, zee, strand en feest. In het stuk spelen acteurs die ook in de tv-serie Costa! te zien zijn. Jeroen Rietbergen speelt in de begeleidingsband. Met Marco Borsato staat hij tien keer in het Sportpaleis in Antwerpen en zes keer in de Kuip.

2007 - 2009

In 2007 krijgt Jeroen Rietbergen een relatie met Linda de Mol. Hij schrijft samen met Eric Vloeimans de muziek voor de speelfilm Terug Naar De Kust (2009). In deze thriller naar de roman van Saskia Noort speelt De Mol de hoofdrol.

Linda de Mol

2010

Jeroen Rietbergen zit als toetsenist en muzikaal leider samen met drummer Ton Dijkman en bassist Michel van Schie in de begeleidingsband van Steve Lukather (o.a. Toto) tijdens diens optreden op 3 april in het Arsenaal Theater te Vlissingen. Die avond neemt Lukather de Eddy Christiani Award in ontvangst. Hij zit ook in de Edwin Evers Band die onder meer de deelnemers begeleidt tijdens de populaire talentjacht The Voice Of Holland op RTL4.

Edwin Evers

2011

Jeroen Rietbergen componeert de muziek voor de bioscoopfilm Gooische Vrouwen die vanaf 10 maart in de bioscopen draait. De titelsong Foxy Lady is van Alain Clark.

Alain Clark

2013

Vanaf maart onderneemt de Edwin Evers Band een Nederlandse theatertournee met op het programma bekende hits, zowel meerstemmig akoestisch als versterkt uitgevoerd. Rietbergen begeleidt de kandidaten van de talentenshow X-Factor op de piano.

2014 - 2015

Rietbergen produceert het eerste album van Voice of Holland-winnares Julia van der Toorn. In het nieuwe seizoen van de talentenjacht is hij leider van de vaste begeleidingsband van de kandidaten. In december verschijnt de film Gooische Vrouwen 2 waarvoor Rietbergen de soundtrack levert. Hiervoor krijgt hij in maart 2015 een Buma Award.

Julia Zahra

Discografie Jeroen Rietbergen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jeroen Rietbergen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer