Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JEROEN DEN HENGST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

03-08-1964 - heden

Genre

gitaar, sessiemuzikanten, zang

Pseudoniemen

Jerk

Jeroen den Hengst

Beatcream is de eerste grote band van gitarist Jeroen den Hengst. Hij speelt daarna in Loïs Lane waar hij zijn vrouw Monique Klemann leert kennen. Naast het musiceren legt hij zich ook toe op het produceren. Met Niels Zuiderhoek scoort hij een internationale hit met de reclametune van Peugot.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2006   Loïs Lane

Biografie Jeroen den Hengst

Beatcream is de eerste grote band van gitarist Jeroen den Hengst. Hij speelt daarna in Loïs Lane waar hij zijn vrouw Monique Klemann leert kennen. Naast het musiceren legt hij zich ook toe op het produceren. Met Niels Zuiderhoek scoort hij een internationale hit met de reclametune van Peugot.

In bezetting van

Beatcream   gitaar, zang
Beef!   gitaar
Birgit   gitaar
Horn Of Plenty   gitaar
Iets Aan De Middelandse Zee   gitaar
Loïs Lane   gitaar
Monsoon   gitaar, zang
Ross Curry   gitaar

1964

Jeroen den Hengst wordt op 3 augustus 1964 geboren in Haarlem.

1977

Tijdens de middelbare school begint zijn fascinatie voor popmuziek. Hij is onder de indruk van de Haarlemse popscene en zijn grootste inspiratiebron is de band Sjako!.

1980 - 1989

In 1980 begint Jeroen den Hengst op 16-jarige leeftijd gitaar te spelen. In 1982 geeft hij zijn eerste optreden in Haarlem met de funkbank Stracchenelli. Hij gaat sinologie studeren in Leiden en tot zijn afstuderen in 1988 speelt hij weinig. In 1989 vertrekt hij voor een jaar naar Beijing.

1990 - 1995

In 1990 keert hij terug in Haarlem. Hij formeert met P.P. Fischer de band Beatcream. De albums People Stink en Masters Of Bad Taste worden internationaal gereleased. Daardoor treedt de band niet alleen in Nederland, maar ook veel in Europa op. Moegestreden valt Beatcream in 1995 uiteen. Niet veel later wordt Den Hengst bandlid bij Loïs Lane. Als de muzikant na een aantal maanden een relatie krijgt met zangeres Monique Klemann, lijkt het hem beter uit de band te stappen.

Beatcream Loïs Lane

1996 - 2000

In 1997 is Den Hengst gastmuzikant op de plaat Park van Jaco van der Steen. Jeroen den Hengst speelt tot 1999 in de Horn Of Plenty. In 1997 en in 1998 komt daar de band Shamus van Ross Curry bij. Het album Doolally wordt niet opgemerkt en Shamus houdt op te bestaan. Den Hengst sluit zich op in de studio om stapels nummers te schrijven en is tot 2000 zelden op een poppodium te zien.

Horn Of Plenty Ross Curry

2000 - 2002

Begin 2000 repeteert hij een tijdje met de reggaeformatie Beef. Maar de werktijden zijn onverenigbaar met zijn grote passie voetballen. De liefde met Beef waait daarom snel weer over. Tegen het einde van het jaar gaat Den Hengst een nieuw muzikaal avontuur aan met Birgit Schuurman. Tot 2001 speelt hij veel live met de zangeres. Later dat jaar gaat hij aan de slag als producer, samen met Niels Zuiderhoek (bekend van de groep Relax). Het duo maakt reclametunes voor grote bedrijven. Ook schrijven en produceren ze voor Loïs Lane het nummer When I Am With You. Het bereikt de dertigste plaats in de hitlijsten. Voor Peugot schrijft hij met Zuiderhoek een reclametune waarmee ze een internationale hit scoren. Ze worden in heel Europa gevraagd om op televisie te verschijnen.

Beef! Birgit

2003

In Londen worden de National Music Awards uitgereikt. Voor het Peugot-spotje winnen Den Hengst en Zuiderhoek een award in de categorie favoriete muziek in een tv-commercial. In het najaar begeleidt hij het stuk Onder Vrouwen, opgevoerd door het Noord Nederlands Toneel. In de begeleidingsband speelt hij onder meer samen met Niels Zuiderhoek.

2004

Hij begeleidt het stuk Kreuk van het Noord Nederlands Toneel.

2006

Monique Klemann brengt in september haar eerste soloalbum On Patrol uit. Den Hengst schrijft het titelnummer en is tevens verantwoordelijk voor de productie.

Monique Klemann

2007 - 2013

Onder de naam GERARDetJEROME (créateurs d’audio) maken Jeroen den Hengst en Niels Zuiderhoek muziek voor reclamecampagnes voor onder anderen IKEA, het Nederlands Film Festival, Fisherman’s Friend, Peugot, Heineken, Centraal Beheer en Iglo. Den Hengst is in 2011 presentator van de Hardrock Karaoke tijdens het festival Lowlands.

Discografie Jeroen den Hengst

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jeroen den Hengst

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer