Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JEROEN VAN ITERSON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - heden

Genre

elektronica, producer, producers, sampler, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Jeroen van Iterson

Na zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht is Jeroen van Iterson actief op allerlei vlakken waar muziek en technologie bij elkaar komen en elkaar beïnvloeden. Als toetsenist speelt hij in diverse bands', o.a. die van Hans en Candy Dulfer.
Volledige biografie...

Instrumenten

elektronica, producer, sampler, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1996   Total Touch
2001   Kane

Biografie Jeroen van Iterson

Na zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht is Jeroen van Iterson actief op allerlei vlakken waar muziek en technologie bij elkaar komen en elkaar beïnvloeden. Als toetsenist speelt hij in diverse bands', o.a. die van Hans en Candy Dulfer.

In bezetting van

Eveline & The Groove Movement   sampler, toetsinstrumenten
Hans Dulfer   elektronica, producer, toetsinstrumenten
One Track Charlie   toetsinstrumenten

1968

Jeroen van Iterson wordt geboren op 30 december 1968 in Leiden.

1988 - 1989

In 1988 wint hij met de band One Track Charlie de Grote Prijs van Nederland. Eveline Carels zit achter de drumkit en wordt later bekend met Loïs Lane. Na het winnen van de Grote Prijs doet de band een tour en neemt bij MTV in Londen in een paar uur een videoclip op. Alle publiciteit ten spijt valt One Track Charlie in 1989 uit elkaar.

One Track Charlie

1990

In 1990 verzorgt Van Iterson het geluid voor een aantal producties van het Rotterdams conservatorium. Voor een regionaal radiostation in Moskou schrijft hij een aantal leaders.

1991

Voor de tv-serie Sterren Naar De Maan van de IKON schrijft Van Iterson de composities en verzorgt hij de productie.

1994

Met Eveline Carels is hij in 1994 medeoprichter van de dance georiënteerde jazzband Eveline & The Groove Movement. De band treedt veel op in het clubcircuit. In 1994 verschijnt het gelijknamige album en er komen ook twee singles uit. Van Iterson schrijft de composities en tekent voor de productie. De band is onder meer te gast bij radioprogramma's als Denk aan Henk en Countdown. De groep staat ook op het North Sea Jazz Festival. De theatergroep Oranjehotel speelt het stuk One For The Millions. Van Iterson verzorgt de liveproductie voor de band.

Eveline & The Groove Movement

1995

Aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht studeert hij cum laude af in de richting muziekproductie en compositie.

1996

Voor de optredens van Total Touch verzorgt Van Iterson de keyboard- en drumprogramming. Hij speelt mee op het album Love This Life van de band Fruit At The Bottom.

Total Touch

1997

Hij speelt keyboards bij Hans Dulfer en doet met de saxofonist een tour door Nederland. Ook speelt hij met Dulfer in Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. Van Iterson doet de keyboard programming voor de Musical Joe. Daarnaast is hij voor het theaterstuk adviseur voor de arrangeur, muzikaal leider en geluidstechnici.

Hans Dulfer

1998

Hij gaat wederom op pad met Hans Dulfer en speelt in Noorwegen en Japan. Met Dulfer is hij ook te zien in het televisieprogramma Heren van Aemstel. Hij doet de keyboardprogramming voor een nieuwe tour van Total Touch. Van Iterson werkt mee aan het album It's Happening van zijn broer Martijn en verzorgt de productie van de titelloze cd van Jay Tee.

2000 - 2002

In deze periode speelt hij wederom met Hans Dulfer in binnen- en buitenland. In China doen ze het eerste openluchtconcert dat ooit in Peking is gegeven. Naast zijn werk met Dulfer is Van Iterson betrokken als studieleider aan de opleiding muziektechnologie van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Als docent en gastdocent werkt hij ook regelmatig op de conservatoria in Groningen en Rotterdam. Naast het musiceren, schrijft hij artikelen en colums voor de bladen Music Maker en Video en Audio Report. In 2001 en 2002 worden de musicals Saturday Night Fever en de Drie Musketiers opgevoerd. Van Iterson is verantwoordelijk voor de inrichting van alle muziektechnologie in de orkestbak. Van beide musicals verschijnt een soundtrack. Daarnaast doet de muzikant de liveprogrammering van Kane en adviseert hij de band op het gebied van liveproductie. Van Iterson verzorgt de productie van de eigen beheerproducties Science 451 van Science 451 en Kazmirski (soundtrack).

Kane

2003

Van Iterson verzorgt de liveprogrammering en adviseert voor de live productie voor Edsilia Rombley, Sita en Trijntje Oosterhuis. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de muziektechnologie van de musicals Aida, Mama Mia en Drie Musketiers. Hij produceert het album Mask Behaving van Linked.

Edsilia Rombley Sita Trijntje Oosterhuis

2004

Hij doet de liveprogrammering van Spanner met zanger Syb van der Ploeg (ex- De Kast) die vooral veel in Duitsland optreedt. Daarnaast is hij wederom verantwoordelijk voor de muziektechnologie van een aantal musicals. In 2004 zijn dat Passion, Crazy For You, Musical In Ahoy'en Musical In Concert. De band Linked komt in 2004 met een DVDm die door Van Iterson is geproduceerd.

Spanner

2005

Van Iterson is in januari als muzikant en strijkersarrangeur betrokken bij de opnamen van In This World, een benefietsingle voor de kinderslachtoffers van de tsunami in Azië, onder de naam Eurasia opgenomen met Nederlandse artiesten met een Indisch/Molukse achtergrond. Het is een nummer geschreven en opnieuw gearrangeerd door Martino Latupeirissa (ex-Massada). De opbrengsten van de single gaan naar het Liliane Fonds.

Massada

Discografie Jeroen van Iterson

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jeroen van Iterson

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer