Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JERRY WOLFF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1964 - heden

Genre

arrangeur, producer, producers

Pseudoniemen

Wolffman, Wolffman

Jerry Wolff

Jerry Wolff speelt in verschillende Haagse bands en ontwikkelt zich later als producer. Als producer heeft hij verschillende top 10-hits op zijn naam staan en in 1996 scoort hij een grote hit met het nummer Wassenaar van Ross & Iba. Vanuit zijn studio in Leiden produceert Wolff popplaten en werkt ...
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, producer

Biografie Jerry Wolff

Jerry Wolff speelt in verschillende Haagse bands en ontwikkelt zich later als producer. Als producer heeft hij verschillende top 10-hits op zijn naam staan en in 1996 scoort hij een grote hit met het nummer Wassenaar van Ross & Iba. Vanuit zijn studio in Leiden produceert Wolff popplaten en werkt ook voor bedrijven.

1964

Jerry Wolff wordt geboren op 29 november 1964 in Den Haag.

1968

Hij is nog maar een kleuter als hij zijn eerste klassieke pianolessen krijgt. Wolff gaat later jazz spelen en raakt ook in de ban van pop, dance en R&B.

1978 - 1982

Op de middelbare school in zijn geboortestad speelt hij toetsen in verschillende bands. Wolff is achttien jaar als hij aan de Sociale Academie gaat studeren. Hij wil maatschappelijk werker worden, maar na twee jaar houdt hij die studie voor gezien. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Wolff stort zich volledig op de muziek. Hij speelt in verschillende bands latinmuziek en verdient daar een heel aardige boterham mee. Overdag werkt hij in een muziekwinkel in Den Haag.

1983 - 1990

Wolff leert via zijn werk veel muzikanten en studiomensen kennen. Hijraakt geïnteresseerd in het technische gedeelte van de muziek en gaat als producer werken voor kleine bands uit Den Haag.

1991 - 1995

Begin jaren negentig maakt de Haagse DJ Gizmo twee EP's met 909 Bass Line, een samenwerkingsverband van Gizmo samen met Jerry Wolf, R. Abels, Michael van Wijngaarden. Wolff is gastmuzikant op twee albums van Gizmo: Volume 1 en Volume 2. Hij begint zijn eigen label Out Now Records.

DJ Gizmo

1996

Midden jaren negentig neemt hij ontslag bij de muziekwinkel en gaat zich alleen bezig houden met het produceren. Hij produceert niet alleen popplaten, maar ook cd's die dienen als promotiemateriaal voor bedrijven en winkelketens. Wolff houdt van verschillende stijlen en werkt zodoende ook met uiteenlopende muzikanten. In 1996 scoort Wolff als producer een grote hit met het nummer Wassenaar van Ross & Iba.

Ross & Iba

1999

Wolff produceert de single We Dont' Live Too Long voor de groep DeAnté. Er is echter geen enkele platenmaatschappij geïnteresseerd en Wolff gaat op zoek naar een andere weg om de groep aan de man te brengen. Hij stuurt de track in voor het Nationale Songfestival en het liedje wordt uit talloze nummers uitgekozen om mee te doen. DeAnté weet het festival niet te winnen en wordt tweede. De groep wordt wel landelijk bekend en de single schiet de hitlijsten binnen.

DeAnté

2000 - 2006

Georgina Verbaan wordt bekend via de soap Goede Tijden Slechte Tijden en presenteert zich in 2000 als zangeres. Jerry Wolff produceert voor haar de single Love Come Home en is tevens een van de componisten van het nummer. Verbaan weet met het nummer de Top 40 te halen. Wolff schrijft samen met Ellert Driessen (ex-Spargo) het nummer No Goodbyes voor Linda Wagenmakers. De zangeres wint met het nummer het Nationale Songfestival en op het Eurovisie Songfestival in Stockholm haalt ze de dertiende plaats. Wolff werkt met Gordon & Replay die in 2002 hun gelijknamige album uitbrengen. Naast popbands en artiesten is Jerry Wolff nog net ze druk met het produceren van cd's voor het bedrijfsleven. Zo produceert hij in opdracht van verschillende bedrijven het schijfje Enjoy The Summer - Football Music ten gelegenheid van het WK voetbal in 2002. Op de cd staan verschillende hits, geremixt door Wolff. Omdat België wel naar het toernooi gaat en Nederland niet, is er voor de Belgische markt spannend commentaar van Rik de Saedeleer (beroemd voetbalcommentator in België) bijgevoegd.
Overzicht van bijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:
producer
1992 - Van Voorst 'New Forest The Opening'
1994 - Van Voorst 'Baronsdown '
1997 - Romanthony 'Good Times'
1997 - Federal Hill 'Come Back'
1997 - Lena Lewis 'Push On'
1997 - Diverse uitvoerenden 'Hakkuh & Flippuh 2'
1997 - Diverse uitvoerenden 'Hakkuh & Flippuh 4'
1997 - Diverse uitvoerenden 'Hakkuh & Knotsuh'
1997 - Diverse uitvoerenden 'Spacekids'
1998 - Diverse uitvoerenden 'Happy Hakkuh'
2000 - Georgina Verbaan 'If You Want Me'
2000 - Diverse uitvoerenden 'Heineken Oranjemix'
2001 - Dennis 'Wie O Wie'
2001 - Spetters 'Hands Up'
2001 - Kelvin 'I Can Make You Feel Good'
2002 - Diverse uitvoerenden 'Enjoy The Summer Part 3 - Football Music'
2002 - The Net 'Kicking It Live'
2003 - The Black Roosters 'When You're Ready'
2006 - Ruff Chick 'Te Moeilijk'
2006 - Rockwellers 'Rock With You'

Ellert Driessen Gordon Linda Wagenmakers Re-play

Discografie Jerry Wolff

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jerry Wolff

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer