Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JEUNES TURCS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - heden

Genre

pop, Turkije, wereldmuziek

Jeunes Turcs

Groep rond twee Turkse broers uit Utrecht en vernoemd naar een revolutionaire politieke groepering die in het begin van de 20ste eeuw de sultan van zijn troon stootte. Jeunes Turcs maakt hedendaagse dance met Turkse invloeden. Belangrijkste wapenfeiten: het hebben van een nummer één hit in Turkije en het feit ...
Volledige biografie...

Bezetting

Volkan Korkmaz   drums, toetsinstrumenten
Hakan Korkmaz   gitaar, percussie

Overige muzikanten

Katja Schuurman   zang
Henriëtte Brons   zang
Birgit Schuurman   zang
Aydin Konyali   zang
Kaan Taprak   percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1994   Birgit
1994   Dilan
1997   Ellen ten Damme
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jeunes Turcs

Groep rond twee Turkse broers uit Utrecht en vernoemd naar een revolutionaire politieke groepering die in het begin van de 20ste eeuw de sultan van zijn troon stootte. Jeunes Turcs maakt hedendaagse dance met Turkse invloeden. Belangrijkste wapenfeiten: het hebben van een nummer één hit in Turkije en het feit dat Katja en Birgit Schuurman ooit deel uitmaakten van de band.

1993

De Turkse broers Volkan en Hakan Korkmaz richten Jeunes Turcs op. Het studio-project is puur bedoeld als hobby.

1994

Een nummer van de groep verschijnt op de SPN-verzamelaar Turquerie.

1995

De debuutsingle Do Be Di verschijnt. Het ambient-achtige dancenummer behaalt de eerste plaats in Turkije. Er komen zoveel aanvragen voor optredens binnen, dat de in Utrecht woonachtige broers hun hobby serieus gaan nemen. Ze voegen een bassist, percussionist, zanger en zangeres aan de band toe. Ook worden dansers en danseressen aangesteld om de live-optredens op te vrolijken. Katja Schuurman wordt aangenomen als danseres en gaat later ook zingen en rappen. De groep treedt op in Turkije, Duitsland en Singapore en staat op Noorderslag (met Katja en Birgit Schuurman)

Birgit Katja Schuurman

1996

Er worden opnames gemaakt voor het debuutalbum. Een van de opgenomen nummers is het Franstalige Je Pense A Toi, met zang van actrice Ellen ten Damme, dat ook op single verschijnt. Een ander nummer is het Engelstalige Castiglio's Dream. Dat nummer wordt uitgebracht in Turkije en veelgedraaid door de commerciele radiozenders aldaar.

Ellen ten Damme

1999

De broers vormen samen met zangeres Seda Türkmen de groep La Seda. De nummers van de groep zijn gebaseerd op westerse dance-beats met daaroverheen Turkse zangstijl en melodiewendingen. La Seda doet een tweetal nummers op de NPI-verzamelaar Origin.

La Seda

Discografie Jeunes Turcs

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jeunes Turcs

Audio/Video Jeunes Turcs

Video Jeunes Turcs

Aydın Konyalı-Katja & Bir...
Aydın Konyalı-Katja & Birgit SchuurmanJeunes Turcs
Aydın Konyalı-JKatja & Bi...
Aydın Konyalı-JKatja & Birgit Schuurman-Jeunes Turcs
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Aydın Konyalı-JKatja & Birgit Schuurman-Jeunes Turcs

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer