Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JIM TEN BOSKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

24-05-1946 - heden

Genre

filmmuziek, gitaar, hedendaags, jazz, pop/rock, producers

Jim ten Boske

Als gitarist speelt Jim ten Boske in de popgroepen Bumble Bees en The Shoes en bij de theaterproductie Mini en Maxi. Zijn eerste composities zijn songs voor de Bumble Bees. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag componeert hij kamermuziek met gitaar en werken voor koor en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar

Biografie Jim ten Boske

Als gitarist speelt Jim ten Boske in de popgroepen Bumble Bees en The Shoes en bij de theaterproductie Mini en Maxi. Zijn eerste composities zijn songs voor de Bumble Bees. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag componeert hij kamermuziek met gitaar en werken voor koor en theater. Zijn muziek bevat veel invloeden uit de jazz en rock. Tegenwoordig is hij actief als producer van audiovisuele producties en componist van filmmuziek.

In bezetting van

Double You   toetsinstrumenten
The Bumble Bees   gitaar, toetsinstrumenten, zang
The Shoes   gitaar, toetsinstrumenten, zang

1946 - 2000

Jim ten Boske is geboren op 24 mei 1946 in Deventer. Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Koos Tigges (gitaar), Jan van Dijk and Ruud Koumans, waar hij in 1968 afstudeert. Ten Boske is muziekdocent aan de opleiding Creatieve Therapie van de Hogeschool Utrecht en in 1985 wordt hij hoofdvakdocent elektrische gitaar aan het Twents Conservatorium in Enschede. Daarnaast componeert hij en schrijft artikelen voor muziektijdschriften als Mens & Melodie en Guitar Review. In 2000 start hij samen met Paul Go AJB Music Productions.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jim ten Boske

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer