Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOHN VAN KATWIJK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1951 - heden

Genre

arrangeur, componist, componisten, producer, producers, zang

Pseudoniemen

John Arthur

John van Katwijk

John van Katwijk zingt als tiener in de groep Cristie Lane. De grote doorbraak blijft uit en Van Katwijk wordt manager van Patricia Paay. Daarnaast produceert hij nummers voor onder andere Mai Tai en Anita Meyer. Hij werkt veertien jaar samen met René Froger.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, componist, producer, zang

Genoemd in de biografie van

1988   René Froger
1989   René Froger
1990   Marcel Schimscheimer
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie John van Katwijk

John van Katwijk zingt als tiener in de groep Cristie Lane. De grote doorbraak blijft uit en Van Katwijk wordt manager van Patricia Paay. Daarnaast produceert hij nummers voor onder andere Mai Tai en Anita Meyer. Hij werkt veertien jaar samen met René Froger.

In bezetting van

Christie Lane   zang

1951

John van Katwijk wordt geboren op 8 augustus 1951 in Rotterdam.

1964 - 1968

Op zijn dertiende speelt hij covers in een schoolbandje. Hij speelt gitaar en is de leadzanger.Vanuit dat schoolbandje wordt in 1968 de groep Christie Lane geboren. De zanger John van Katwijk is dan zeventien jaar. De groep bestaat verder uit Karel Oostveen (gitaar), Peter van Galen (bas) en Tony Gloudie (drums). In het jaar van oprichting verschijnt de eerste single She Was A Gypsy op het label Relax van Willem Duys. In eerste instantie wordt er enthousiast gereageerd op de plaat, maar uiteindelijk gaat de single de mist in.

Christie Lane

1969 - 1970

Het zelfvertrouwen van de band is ver te zoeken, maar een paar succesvolle optredens in Londen houdt de band op de been. In 1969 brengt de groep de single Johnny Remember uit. Een bewerking van het oude hitsucces Johnny Rember Me van de Engelse zanger John Leyton. Het gehoopte succes valt tegen en de band sneuvelt in 1970.

1971 - 1979

Na Christie Lane treedt Van Katwijk op als manager van diverse Nederlandse artiesten. Daarnaast produceert en componeert hij liedjes. De eerste artiest die hij onder zijn hoede krijgt is Patricia Paay. De zangeres woont bij hem in de straat en het contact is daarom snel gelegd. In de jaren zeventig werkt hij voornamelijk met Paay voor wie hij diverse platen en hitsingles produceert. Van Katwijk brengt in 1973 en 1974 singles uit onder de naam John Arthur.

Patricia Paay

1980 - 1990

Begin jaren tachtig is hij nog betrokken bij platen van Patricia Paay. Dreamworld uit 1983 is het laatste volledige album die hij met de zangeres doet. Totdat Paay in 1992 met haar partner Adam Curry naar Amerika vertrekt, werkt hij nog sporadisch met haar. Van Katwijk wordt gevraagd onder meer te produceren voor Frizzle Sizzle. Met Fluitsma & Van Tijn werkt hij ook voor het trio Mai Tai. Voor Anita Meyer produceert hij het album Music Music. In 1988 wordt hij de manager van René Froger.

Anita Meyer Fluitsma & Van Tijn Frizzle Sizzle Mai Tai René Froger

1991 - 2000

In de jaren negentig werkt hij hoofdzakelijk voor Froger. Als manager is hij betrokken bij alle grote concerten die de Amsterdamse zanger in Ahoy' en in de Rotterdamse Kuip geeft. Daarnaast produceert hij zijn platen en hitsingles zoals Just Say Hello, Are You Ready For Loving Me, Nobody Else en Calling Out Your Name. Incidenteel produceert hij voor andere artiesten. Zo werkt hij met Linda, Roos en Jessica. De single 1999X is het laatste wapenfeitdat de drie soapsterren uit Goede Tijden Slechte Tijden uitbrengen. Van Katwijk is ook betrokken bij The Oscar Album van Chess (1993) en One More Step van Timeless (1994).

Linda, Roos en Jessica

2002

Na veertien jaar maakt hij een einde aan de samenwerking met René Froger. De zanger wil muzikaal een andere kant op waarin Van Katwijk zich niet kan vinden.

2004

In mei start Van Katwijk een foto- en filmstudio in Amsterdam. Mede door de malaise bij platenmaatschappijen houdt hij zich nog zijdelings met muziek bezig.

2005

Van Katwijk treedt op als manager van zangeres Glennis Grace met wie hij in mei samen afreist naar Kiev voor het Eurovisie Songfestival. Glennis strandt echter in de voorronde.

Glennis Grace

Discografie John van Katwijk

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video John van Katwijk

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer