Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOHN VAN DE VEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1946 - heden

Genre

achtergrondzang, arrangeur, orgel, piano, producer, producers, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten, zang

John van de Ven

Componist, producer en arrangeur. Van de Ven werkt onder meer voor André Hazes, Mirella, Annie Schilder, De Havenzangers, Vader Abraham, Ronnie Tober en Elly en Rikkert.
Volledige biografie...

Instrumenten

achtergrondzang, arrangeur, orgel, piano, producer, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1980   André Hazes
1980   Babe
1982   Donna Lynton
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie John van de Ven

Componist, producer en arrangeur. Van de Ven werkt onder meer voor André Hazes, Mirella, Annie Schilder, De Havenzangers, Vader Abraham, Ronnie Tober en Elly en Rikkert.

In bezetting van

Les Cruches   toetsinstrumenten, zang

1946 - 1971

John van de Ven wordt geboren op 24 oktober 1946. Zijn vader is een amateur-pianist. In 1959 gaat hij naar de HBS. Tijdens zijn middelbare schoolperiode speelt hij in diverse bandjes voornamelijk covers van The Kinks. Met onder meer Frans Biezen (Frank Ashton) zit hij in Les Cruches. Als Henny Vrienten zich bij de band, voegt gaan ze ook eigen nummers schrijven. Na een paar jaar wordt hij van de HBS afgezet en gaat de recalcitrante puber in dienst. Omdat hij naar het conservatorium wil heeft hij een middelbareschooldiploma nodig en schrijft hij zich na zijn diensttijd in voor de MEAO.

Frank Ashton Henny Vrienten

1972 - 1979

In 1972 begint hij met zijn studie aan het conservatorium in Tilburg. Tijdens zijn studietijd wordt hij als pianist regelmatig gevraagd door verschillende gezelschappen. Als hij het conservatorium afrondt, komt hij via een oud-klasgenootje in contact met Jack de Nijs, pseudoniem Jack Jersey. Hij wordt gevraagd een plaat voor de artiest te arrangeren, ook al weet hij amper wat het werk inhoudt. De eerste plaat die hij arrangeert voor Jack Jersey is Forever uit 1977. Van de Ven arrangeert later alle platen voor de muzikant.

Jack Jersey

1980

Voordat zijn eigen carrière een vlucht neemt, is het zijn vrouw Margot van de Ven die in 1980 de populaire meidengroep Babe gaat zingen. Ze vervangt Monique Hagemeijer. De producers en muzikanten Tim Griek en Jacques Verburgt zijn op dat moment samen met John van de Ven op zoek naar een nieuw Nederlandstalig geluid. Die wordt gevonden bij de volkszanger André Hazes, die net overstapt naar een andere platenmaatschappij. Hazes gaat in zee met het trio en vanaf dat moment is John van de Ven zijn vaste arrangeur. Het album van André Haze Een Vriend uit 1980 wordt twee keer platina en de opvolger Gewoon André haalt vijf keer platina.

André Hazes Babe

1981 - 2004

John van de Ven bouwt in rap tempo een reputatie op in de muziekwereld en wordt een veel gevraagd arrangeur. Naast het arrangeren gaat hij ook liedjes componeren en produceren. In de jaren tachtig en negentig werkt hij buiten André Hazes ook met andere Nederlandse artiesten zoals Frank en Mirella, Annie Schilder, De Havenzangers, Vader Abraham, Ronnie Tober en Elly en Rikkert. In 1995 arrangeert hij het album Prinses van de Belgische zanger en tv-presentator Bart Kaëll. In Nederland onbekend, in België een beroemdheid. In 1996 arrangeert hij de single Chery Moana Marie van Theo van Cleeff die dat jaar optreedt in de Soundmixshow van Hennie Huisman. Om na zijn werk te ontspannen zingt John van de Ven vanaf 2002 in de zanggroep Ongehoord. Het zeskoppige koor zingt Engelse Medley's tijdens feesten en partijen.

Anny Schilder De Havenzangers Elly & Rikkert Frank en Mirella Ronnie Tober Vader Abraham

2005

John van de Ven produceert Zo Ben Ik, het derde album van de volkszanger Frank van Etten.
Overzicht van gastbijdragen op platen van acts die geen eigen entry hebben in de Encyclopedie:
arrangeur
1979 - Sandy 'Sandy'
1980 - Sandy 'Rock en Roll'
1995 - Bart Kaëll 'Prinses'
1996 - Theo van Cleeff 'Chery Moana Marie'
componist
1991 - Resurrections Singers 'Oh Happy Day'
1994 - Tony Light 'Please Don't Go'

Frank van Etten

2007

Van de Ven is arrangeur van de carnavalssingle Hedde Gij Nog Aajer In De Koelkast van het duo De Deurzakkers. Hij neemt het album Voor Mijn Vrienden op van volkszanger Peter Beense.

De Deurzakkers Peter Beense

Discografie John van de Ven

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video John van de Ven

Video John van de Ven

Het Artiestencafe afl.9 m...
Het Artiestencafe afl.9 met John van de Ven en Frank Ashton
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Het Artiestencafe afl.9 met John van de Ven en Frank Ashton

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer