Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUDASVILLE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

JudasVille

Periode

2003 - heden

Genre

garagerock, hardrock, rock

JudasVille

Na zijn vertrek bij The Spades in 2002 gaat Barry Black verder met JudasVille, samen met ex-leden van o.a. The Spades, Lovesteaks en Violation Of Trust. Binnen een paar maanden neemt de band het nummer Excuse Me op. Een deal met I Scream Records is het gevolg en binnen een ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sander van Baalen   drums
Selim Lemouchi   gitaar
Berry Hoogveldt   gitaar, zang
Jaap Slijk   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2002   The Spades

Biografie JudasVille

Na zijn vertrek bij The Spades in 2002 gaat Barry Black verder met JudasVille, samen met ex-leden van o.a. The Spades, Lovesteaks en Violation Of Trust. Binnen een paar maanden neemt de band het nummer Excuse Me op. Een deal met I Scream Records is het gevolg en binnen een jaar verschijnt het debuutalbum Welcome To JudasVille. JudasVille laten invloeden horen van Johnny Cash, Social Distortion, Thin Lizzy en de eerste twee platen Iron Maiden.

2003

Na Son Of A Cop (Sander van Baalen) verlaat ook Barry Black (Berry Hoogveldt) de Eindhovense band The Spades. De daaropvolgende tijd houdt hij zich bezig met het schrijven van nummers. Medio mei/juni duiken Barry Black en Sander van Baalen regelmatig de oefenruimte in met verschillende bassisten. Er is nog geen vaste bezetting totdat JJ Slijk en kort daarna Selim Lemouchi tot de band treden. Nadat de band Excuse Me opneemt wordt de band JudasVille genoemd.

2004

JudasVille In mei verschijnt Excuse Me op de verzamelaar Greetings From Eindhoven Rockcity van het Eindhovense label Royal3 Records. Eind juni zijn alle opnames af en is het debuut Welcome To JudasVille klaar. Vincent Koreman (ex-Travoltas) tekent voor de productie en Pieter Kloos voor de mixing. Bart Geevers (Peter Pan Speedrock) ontwerpt de hoes en neemt ook de baspartij (op contrabas) in het nummer Fade Away voor zijn rekening. Excuse Me verschijnt ook op Still Going Strong, de verzamelaar ter ere van het tienjarig bestaan van I Scream Records. In september gaat JudasVille naar Duitsland voor een viertal optredens met onder andere The Apers. Eind oktober wordt debuutplaat Welcome To JudasVille uitgebracht door I Scream. De band heeft een deal met gerenommeerde Duitse MAD Tour Booking (Sick Of It All, Biohazard, Dropkick Murphy's, Agnostic Front) en maakt afspraken met het Amerikaanse Red Devil Management (Zeke, Speedealer, Dixie Witch, Honky). Daarnaast staat JudasVille geprogrammeerd op een aantal shows van de Eastpak Resistance Tour.

2005

JudasVille wordt uitgenodigd om op 12 maart te komen spelen op Independence D in de Japanse stad Tokio. Independencd D is een driedaagse internationale muziekconventie voor onafhankelijke labels. In Nederland wordt de band door de Golden Earring uitgenodigd om voorprogramma's te doen op 18 maart in Zoelen en op 19 maart in de IJselhallen te Zwolle.

Discografie JudasVille

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's JudasVille

Audio/Video JudasVille

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer