Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUICEBOX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Juicebox

Periode

2003 - heden

Genre

funk, jazz, pop/rock, rhythm & blues, soul, wereldmuziek

Online

Officiële website

Juicebox

Onder leiding van saxofonist Rob Berends speelt de band funk, soul en boogaloo uit de periode eind jaren zestig: ongecompliceerde, dansbare muziek.
Volledige biografie...

Bezetting

Yuli Minguel   zang
Rob de Lange   gitaar
Kees Schadee   orgel
Michiel van Overmeire   basgitaar
Wouter Hakhoff   trompet
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Brandon Hunt   zang
Mirko Sikolovic   basgitaar
Rob van Zandvoort   orgel, piano
Julien Kummer   orgel, piano
Ruud Kleiss   trompet
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Juicebox

Onder leiding van saxofonist Rob Berends speelt de band funk, soul en boogaloo uit de periode eind jaren zestig: ongecompliceerde, dansbare muziek.

2003 - 2004

De jazz-, soul- en boogaloo-formatie Juicebox wordt in 2003 in Amsterdam geboren uit liefde voor de authentieke rauwe sound van de sixties. Na een aantal try-outs doet de groep diverse optredens in Amsterdam en omstreken. De leden hebben hun sporen ruimschoots verdiend in Jimmy James and the Blue Flames, Alton Ellis, Rico Rodriquez, Rude Rich and the High Notes, The Original Talkatives, Hans Dulfer, Wally Tax en The Brass Babes.

Hans Dulfer Rude Rich And The High Notes Wally Tax

2005 - 2010

Na een aantal repetities duikt de groep in 2005 de studio in om de basis te leggen voor het debuutalbum Popcorn 69. Het album wordt op tape opgenomen in de High Notes Recording Studio in Amsterdam, uitsluitend gebruik makend van analoge apparatuur en instrumenten uit de jaren zestig. De band plaatst zich hiermee in de nieuwe Engelse stroming van clubjazz en -soul. Juicebox lanceert het album in de grote zaal van de Amsterdamse Melkweg, waarbij op podia in de zaal door dansers alle specifieke danssoorten van weleer - the popcorn, the watusi, the boogaloo, the alligator, et cetera - worden gedemonstreerd tijdens het optreden van de band. Sindsdien treedt de groep met succes op in onder meer Paradiso, de Melkweg, de Vrije Vloer, de Kring, Club Vegas, The Sugar Factory en de Badcuyp in Amsterdam, op het festival Haarlem Jazzstad, Jazz in Catstown in Helmond en zo meer. In 2008 duikt Juicebox opnieuw de studio in, ditmaal de Hippo Records Studio aan de Amsterdamse Van Slingelandtstraat. Wederom houdt Juicebox zich bezig met funky materiaal uit de jaren zestig, maar de band neemt ook een aantal eigen composities op. De releasedatum van de tweede Juicebox-cd, Canned Boogaloo, is vastgesteld op half maart 2010. Het album zal ook een track bevatten waarop Juicebox samen met twee leden van de groep Beef een oude soultune uit Jamaica nieuw leven inblaast. In 2009 verschijnt de single Chatterton, een door Serge Gainsbourg geschreven nummer dat de groep samen met Geraldine Marmelstein opneemt, die wordt geleend van de bevriende band The Soul Prophets. Dit alles op uitnodiging van Guuzbourg alias Guuz Hoogaerts, die voor zijn conceptalbum Gainsnord 18 Nederlandse en Belgische acts vraagt een nummer van zijn held Serge Gainsbourg te coveren. Het nummer van Juicebox opent dit verzamelalbum en wordt als meest dansbare track gekozen om tevens op 7” vinyl te verschijnen, samen met een ander nummer van de compilatie. Eind 2009 ontvangt de groep van de Congolese jazztrompettist Ya Tachi een uitnodiging om in het voorjaar van 2010 acte de présence te geven op een groot jazzfestival in Marokko.

Discografie Juicebox

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Juicebox

Audio/Video Juicebox

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer