Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JZZZZZP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - heden

Genre

jazz, rhythm & blues, rockabilly

Online

Officiële website

Jzzzzzp

Haarlemse jumpjazz-formatie in de stijl van Louis Jordan en Slim & Slam. Het debuutalbum Vledder Bop (2004) zorgt voor veel optredens op feesten, jazz- en bluesfestivals, kroegen en het clubcircuit. De band speelt ook in België, Duitsland, Zwitserland en Denemarken. In 2007 haalt Jzzzzzp de dan tachtigjarige Amerikaanse rock-'n-rollpionier Big ...
Volledige biografie...

Bezetting

Thomas Streutgers   saxofoon
André Van Rooyen   contrabas
Arnold Smits   gitaar
Paul Peter Fischer   zang
Daniel Casey   achtergrondzang, drums, percussie

Overige muzikanten

Edwin van Voorbergen   drums

Biografie Jzzzzzp

Haarlemse jumpjazz-formatie in de stijl van Louis Jordan en Slim & Slam. Het debuutalbum Vledder Bop (2004) zorgt voor veel optredens op feesten, jazz- en bluesfestivals, kroegen en het clubcircuit. De band speelt ook in België, Duitsland, Zwitserland en Denemarken. In 2007 haalt Jzzzzzp de dan tachtigjarige Amerikaanse rock-'n-rollpionier Big Jay McNeely naar Nederland en begeleiden ze hem tijdens zijn optredens. Het album Swingin´ All Day (2008) is live in de High Notes Studio opgenomen op ouderwetse analoge apparatuur. Saxofonist Thomas ‘Tommy Tornado’ Streutgers, die ook in The Busquito’s en The Soulsnatchers speelt, brengt eind 2011 zijn soloalbum Cool Down uit. Opnamen met McNeely verschijnen in 2012 op cd.

Discografie Jzzzzzp

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jzzzzzp

Audio/Video Jzzzzzp

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer