Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

K-LIBER4LIFE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

K-liber4life

Periode

1995 - heden

Genre

Antillen, dancehall, hiphop, Nederlandstalig, rap

Online

Hyves

Pseudoniemen

K-Liber, K-Liber 4 Life

K-liber4life

Het Antilliaanse trio K-liber4life (voorheen K-Liber) is een van de meest succesvolle bubblinggroepen in Nederland. De teksten zijn voornamelijk in het Papiamento.
Volledige biografie...

Bezetting

Patrick Zimmerman   zang
Gianward La Croes   producer, zang
Richard Beharry   componist, tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Mc Farah   rap
Nauwshaad Abdoelgafoer   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2004   DJ Chuckie
2005   Def Rhymz
2006   Re-play
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie K-liber4life

Het Antilliaanse trio K-liber4life (voorheen K-Liber) is een van de meest succesvolle bubblinggroepen in Nederland. De teksten zijn voornamelijk in het Papiamento.

1995 - 1999

Teddo Juice (St. Lucia, 19 augustus 1974), Pugistix (Willemstad, 12 september 1974) en Mega Master (Willemstad, 10 december 1973) komen uit Curaçao. In Nederland richten ze hiphopgroep K-Liber op. Tijdens optredens op feesten blijken vooral hun bubblingnummers aan te slaan. Juice schrijft de meeste composities en Pugistix zorgt voor de productie. De teksten zijn voornamelijk in het Papiamento, maar K-Liber (zoals de groep dan nog kortweg heet) rapt en zingt ook in het Nederlands, Engels en Spaans.

1999

De eerste albums van de groep zijn niet verkrijgbaar in de reguliere platenzaken, maar dankzij hun opwindende optredens weet K-Liber in Nederland en op Curaçao een groot publiek voor zich te winnen.

2000

In december verschijnt bij het Amsterdamse label Dutchstreet het debuutalbum K-Liber Ta Den Kaya (vrij vertaald: 'K-Liber is on the road'). Op plaat zijn de raps te horen van het vrouwelijke bandlid MC Farah

2003

Rapster MC Farah verlaat de groep en gaat solo verder. D.R.A.M.A. is haar debuutalbum.

2004

K-liber4life K-Liber vindt onderdak bij het label Topnotch. Op het vierde album Schuurpapier staan enkel Nederlandstalige nummers. De single Viben betekent de definitieve doorbraak. Het nummer belandt, mede dankzij een gelikte videoclip, op de tweede plaats in de hitparade. De groep speelt nu ook op dancefestivals en op grote dorpsfeesten. Naast hun muzikale carrière werken zowel Pugistix als Teddo Juice overdag in het middelbaar onderwijs, respectievelijk als docent biologie en natuurkunde. Mega Master is werkzaam op Schiphol.

2005

Het trio bewijst op Noorderslag hun reputatie als sterke liveact. Het Ministerie van Onderwijs vraagt K-Liber mee te doen aan een campagne om jongeren aan het bewegen te krijgen. De FLASH! Energy Tour wordt gesponsord door Coca Cola en trekt langs vmbo-scholen op diverse plekken in Nederland. De single Doe Het bevat een gastbijdrage van rapper Def Rhymz. In september krijgt K-Liber een Dutch Mobo Awards in de categorie Beste Album voor hun cd Schuurpapier.

Def Rhymz

2006

Vanaf januari verandert K-Liber de bandnaam in K-liber4life. Onder deze naam verschijnt in februari de single Wat Ga Je Doen (Sang y'o go du), een co-productie met Re-Play. In de zomer stopt de groep de samenwerking met het label TopNotch.

Re-play

2007

Pugistix brengt op Curaçao het reggaetonalbum Cybertrackz Allstarz Vol. 1 uit. De plaat is geheel in het Papiamento opgenomen. De zomersingle Bo Sa Kaba is een samenwerking met DJ Glenn B.

2009

K-Liber4Life sluit een managementdeal met Walboomers Music en tekent een platendeal bij T2 Entertainment.

2010

De single Drop Die Beat (mei) is in samenwerking met zangeres Nikita. Het geluid van het nummer wordt vergeleken met het repertoire van Black Eyed Peas.

Discografie K-liber4life

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's K-liber4life

Audio/Video K-liber4life

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer