Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KAREL BOEHLEE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

23-04-1960 - heden

Genre

jazz, piano, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Online

Officiële website

Karel Boehlee

Karel Boehlee is een pianist uit Leiden. Vanaf zijn jonge jaren beweegt Boehlee zich in de Nederlandse jazzscene. In zijn geboorteplaats begint hij vanaf zijn 16e te spelen met verschillende bands en jazzartiesten. In 1989 wordt hij uitgenodigd met zijn European Jazz Trio voor diverse optredens in Japan. In de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

piano, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1976   Toon Roos
1995   Jesse van Ruller
2007   Martijn Vink
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Karel Boehlee

Karel Boehlee is een pianist uit Leiden. Vanaf zijn jonge jaren beweegt Boehlee zich in de Nederlandse jazzscene. In zijn geboorteplaats begint hij vanaf zijn 16e te spelen met verschillende bands en jazzartiesten. In 1989 wordt hij uitgenodigd met zijn European Jazz Trio voor diverse optredens in Japan. In de loop der jaren ontpopt Boehlee zich als een geliefde sessiemuzikant wat resulteert in optredens met internationale jazzmusici zoals Toots Thielemans en Gino Vanelli. Regelmatig begeleidt hij de zangeressen Fay Claasen en Trijntje Oosterhuis en speelt hij in de Toon Roos Group. In Japan en Korea treedt Boehlee regelmatig op als soloartiest. In 2013 ontvangt hij de Arena Jazz Award, een prijs voor de beste begeleidende muzikant.

In bezetting van

Batida   piano

Discografie Karel Boehlee

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Karel Boehlee

Audio/Video Karel Boehlee

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer