Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KAYAMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kayaman in 2011

Periode

2003 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, producers

Kayaman

De muzikale carrière van Kayaman (geboren in Bergen op Zoom als Kubilay Kaya) begint eind 2003 als hij voor rapper Ali B negen tracks produceert voor diens album Ali B Vertelt Het Leven Van De Straat. Op die cd staat ook de hitsingle Leipe Mocro Flavour. In 2006 maakt Kayaman ...
Volledige biografie...

Bezetting

Kubilay Kaya   componist, producer, zang

Biografie Kayaman

De muzikale carrière van Kayaman (geboren in Bergen op Zoom als Kubilay Kaya) begint eind 2003 als hij voor rapper Ali B negen tracks produceert voor diens album Ali B Vertelt Het Leven Van De Straat. Op die cd staat ook de hitsingle Leipe Mocro Flavour. In 2006 maakt Kayaman muziek voor enkele commercials, onder meer voor Celebrations en McDonalds. Daarnaast produceert hij voor verschillende artiesten. Op zijn debuutalbum Tulpenmanie (mei 2011) verwerkt de producer invloeden van Run DMC en NWA met muziekstijlen die betrekking hebben op zijn Balkan-roots. Op de singles Koud en Tot De Laatste Dag wordt hij terzijde gestaan door Tjerk Schoonheim (bas, gitaar en zang).

Discografie Kayaman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kayaman

Audio/Video Kayaman

Video Kayaman

Kayaman met Tjerk - Tot d...
Kayaman met Tjerk - Tot de laatste dag
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Kayaman met Tjerk - Tot de laatste dag

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer